Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Απομονώνουν την χώρα, διχάζουν τον λαό

Σαμαράς: Απομονώνουν την χώρα, διχάζουν τον λαό
  | ΤΑ ΝΕΑ: 02:25 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 02:59 |

Κατάσταση εθνικού συναγερμού επιχειρεί να διαμορφώσει από τα μεσάνυχτα ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως “μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο” πρωθυπουργό που απομονώνει την χώρα στην Ευρώπη και διχάζει τον ελληνικό λαό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει σήμερα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών του λεγόμενου ευρωπαϊκού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), ενώ προετοιμάζεται για σφοδρή σύγκρουση στην έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα ενός δημοψηφίσματος που συνδέεται άμεσα με δημοσιονομικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διενεργηθεί δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μήνυμα που μετέφερε από την πρώτη στιγμή στην κυβέρνηση ήταν ότι το δημοψήφισμα αναπόφευκτα θα συνδεθεί με την θέση ή όχι της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν στο γαλάζιο επιτελείο, εκφράστηκαν ανοιχτά φόβοι ότι το δημοψήφισμα όχι μόνον μπορεί να αποτελέσει αφετηρία μιας οικονομικής καταστροφής, αλλά και απαρχή εθνικών κινδύνων.

Στην -διαγγελματικού χαρακτήρα- δήλωσή του που ακολούθησε, ο κ. Σαμαράς ανέφερε:
“Ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Ανάμεσα σε μια απαράδεκτη συμφωνία και στην έξοδο από την Ευρώπη! Η απαράδεκτη συμφωνία των «θεσμών», ελάχιστα διαφέρει από εκείνη που ο ίδιος πρότεινε πριν λίγες μέρες. Ενώ σήμερα ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη. Και προτείνει ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ!
Μοιραίος, αδύναμος και ανεύθυνος, απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον Ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες του τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος.
Η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση της Ελλάδας. Και η Νέα Δημοκρατία προφανώς τάσσεται με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης. Όχι υπέρ εκείνης ή της άλλης συμφωνίας. Αλλά υπέρ της Ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Γιατί κάθε άλλη θέση θα ήταν ολέθρια, κοινωνικά και εθνικά για την Πατρίδα μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου