Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Βουλή: «Θύελλα» με Θεοδωράκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


  • «Είστε κομματικοί υπάλληλοι, θέλατε να γίνετε κυβερνητικοί»

  • Βουλή: «Θύελλα» με Θεοδωράκη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

    Θεοδωράκης: Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας, ζούσατε από τη μισθοδοσία του κόμματος - Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν έχουμε αγωνιστεί για νταβατζήδες και συμφέροντα - Μαθήματα ήθους από την υπερασπίστρια του βιαστή με τις τυρόπιτες, απάντησε ο επικεφαλής του Ποταμιού - Παραλίγο στα χέρια Διαμαντόπουλος-Αμυράς

    Οξύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι με την επιλογή της να προχωρήσει αιφνιδιαστικά σε δημοψήφισμα «δίχασε» την κοινωνία στην κρισιμότερη φάση για το μέλλον της χώρας.

    Ωστόσο, οι σκληρές αναφορές του επικεφαλής του Ποταμιού προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτήρισε «κομματικούς υπάλληλους» προκάλεσε θερμό επεισόδιο και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του.

    Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξαλλοι με τον κύριο Θεοδωράκη

    Απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Δεν ζούσατε ποτέ από τα χέρια σας. Δεν ζούσατε από την εργασία σας αλλά από την κομματική μισθοδοσία» προκαλώντας ισχυρές αντιδράσεις από τους βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος και σχεδόν δεκάλεπτη διακοπή της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη.




    Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς

    Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σε έξαλλη κατάσταση ανεβοκατέβαινε τον διάδρομο της Ολομέλειας ζητώντας από τον ομιλητή να ανακαλέσει και να ζητήσει συγνώμη. Ακολούθησαν οι Γιώργος Πάντζας, Αννα Βαγιενά κ.α ενώ και από τα υπουργικά έντονες διαμαρτυρίες εξέφρασε και ο Νίκος Βούτσης.



    Ωστόσο ο κ. Θεοδωράκης συνέχισε επιμένοντας: «υπάρχει παρεξήγηση. Νομίζεται ότι κάθε μερά μπορείτε να βρίζετε με τους πληρωμένους κονδυλοφόρους σας και να μην λαμβάνετε απάντηση. Μπορώ να σας κάνω δώρο ένα τομο με τις βρισιές και τον βόθρο εναντίον του Ποταμιού».



    «Ελεγα ότι εδώ μέσα είστε κομματικοί υπάλληλοι που πλήρωνε το κράτος» πρόσθεσε προκαλώντας και πάλι ομαδικά πυρά από όρθιους, σχεδόν σκαρφαλωμένους στα έδρανα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.


    Παραλίγο στα χέρια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος με τον συνάδελφό του από το Ποτάμι Γιώργο Αμυρά, στα «ορεινά» της Βουλής. Η φωτογραφία δείχνει πως συνάδελφοί του προσπαθούν να τον συγκρατήσουν


    Εξαλλος και ο Γιώργος Πάντζας από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ

    Όταν ηρέμησε το κλίμα συνέχισε καταθέτοντας την δική του πρόταση λέγοντας πως «Αποσύρετε την επιλογή του δημοψηφίσματος και βάλτε σε ψηφοφορία στην Βουλή τη δική σας πρόταση – αν έχετε! Πάρτε τη θετική ψήφο και πηγαίνετε με αυτήν στην Ευρώπη. Ή κάντε τώρα συγκεκριμένη αντιπρόταση στους θεσμούς. Τώρα όμως! Διαφωνείτε, λέτε, με το 10% των προτάσεων των θεσμών. Πείτε καθαρά λοιπόν στη Βουλή τι θέλετε να αλλάξει. Να το δούμε. Να το συζητήσουμε» ωστόσο εκτίμησε ότι «δε θα το κάνετε. Γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι κομματικές σας ισορροπίες και μόνο. Δε θέλετε να δυσαρεστήσετε κανέναν. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ του κόμματος. Προτιμάτε να διαλύσετε την πατρίδα προκειμένου να διασώσετε τις συνιστώσες σας».

    «Την Κυριακή όμως το δίλημμα είναι ένα: ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ναι στο ευρώ; Ή όχι στο ευρώ;» είπε και πρόσθεσε «εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί χωρίς μνημόνια, η Ελλάδα μπορεί να κινηθεί ρεαλιστικά και προοδευτικά η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού. Οι αλλαγές είναι εκεί έξω και φωνάζουν και εσείς τις προσπερνάτε».

    Απέφυγε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό



    Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε προγραμματίσει να κάνει στο λόγο του προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Στο κείμενο που είχε σταλεί στους δημοσιογράφους και είχε δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Ποταμιού, ο Στ. Θεοδωράκης  επρόκειτο να κατηγορήσει  ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν έχει δουλέψει και δεν έχει ένσημα!
     Μετά όμως από την έντονη αντίδραση που προκάλεσε η προηγούμενη αναφορά του πως ένα τμήμα της κυβέρνησης «δεν ζούσε ποτέ από τα χέρια του» και ήταν στην κομματική μισθοδοσία» ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να μην οξύνει άλλο τα πνεύματα και να μην αναφερθεί στον Πρωθυπουργό.
    Το επίμαχο απόσπασμα, το οποίο και δεν εκφώνησε έχει ως εξής:
    «Δεν μάθατε ποτέ, κ. Τσίπρα, τι πάει να πει δουλειά κι ένσημα κι έρχεστε τώρα να πείτε στους σαραντάρηδες – τους πενηντάρηδες– τους εξηντάρηδες "αφήστε με να τα παίξω όλα κορώνα γράμματα", "αφήστε να τζογάρω το μέλλον των παιδιών σας", "αφήστε να ρισκάρω την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κι αν μας βγει μας βγήκε".

    Στην «αντεπίθεση» Κωνσταντοπούλου - Βούτσης - Παππάς
    Αν και έλειπε την ώρα της ομιλίας του κυρίου Θεοδωράκη από το προεδρείο, εν τούτοις η κυρία Κωνσταντοπούλου επέστρεψε για να απαντήσει στις κατηγορίες του κυρίου Θεοδωράκη, λέγοντας: «Προσωπικό ζήτημα για όλη την Αριστερά και των στελεχών της που εκπροσώπησαν και αγωνίστηκαν για αξίες και ιδέες και όχι νταβατζήδες και συμφέροντα». «Είναι προκλητικό σε αυτή την αίθουσα να απευθύνονται τέτοιες προκλήσεις και μάλιστα από αρχηγό κόμματος» συνέχισε υποστηρίζοντας πως «Δεν μπορεί να λεει ο καθένας ότι θέλει εδώ μέσα»

    Στην συνέχεια, πήρε το λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον κύριο Θεοδωράκη πως εκπροσωπεί στη Βουλή τους δανειστές και πως δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση της χώρας. «Δεν συνηθίζονται τέτοιες προκλήσεις από αρχηγούς κομμάτων. Κάνατε σοου - προβοκάρισμα σε κοινή θέα. Ήρθατε να εκπροσωπήσετε τους δανειστές στην Βουλή των Ελλήνων», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

    Οξύτατη επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε μόλις ανέβηκε στο βήμα και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς: «Πρέπει να έχουμε συναίσθηση του χώρου που βρισκόμαστε, δεν περίμενα επειδή κάποια γραμματέας στην Κομισιόν είπε ότι είμαστε παιδική εκδρομή, να το φέρνει κάποιος στη Βουλή. Μπράβο», δήλωσε και πρόσθεσε: «Κύριε Θεοδωράκη είχατε σχέση και με τα κόμματα, και με το κράτος και με την ΕΡΤ».

    Υπεραμύνθηκε της απόφασης για δημοψήφισμα και τόνισε: «Σαφές το τελεσίγραφο των δανειστών προς την κυβέρνηση», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε εντολή ρήξης, αλλά διαπραγμάτευσης».  «Κατατέθηκε κείμενο ως βάση συζήτησης και μέσα σε δύο 24ωρα ανατράπηκε», δήλωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι «μέσα σε τρία 24ωρα έγινε τελεσίγραφο».




    Τι απαντά το Ποτάμι
    Στις βολές της Κωνσταντοπούλου απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης λέγοντας ότι όταν η κ. Κωνσταντοπούλου απολογηθεί για τις καταγγελίες των φεμινιστικών οργανώσεων για τη δράση της στο πλευρό του βιαστή με τις τυρόπιτες, τότε θα μπορεί να δίνει μαθήματα ήθους στο ελλληνικό κοινοβούλιο.

    Βέβαια η κυρία Κωνσταντοπούλου που είχε αντικαταστήσει ασθμαίνοντας τον Αλέξη Μητρόπουλο στην έδρα του Προεδρείου, φρόντισε να κλείσει το μικρόφωνο του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά τα λόγια του ακούστηκαν καθαρά στην αίθουσα του Κοινοβουλίου ενώ βουλευτές από όλες σχεδόν τις πτέρυγες κουνούσαν επιδοκιμαστικά το κεφάλι τους.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου