Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Γιώργος Παπανδρέου: Το «όχι» θα πλήξει τους πιο αδύναμους

  • Ομιλία το βράδυ στην πλατεία Κοτζιά, υπέρ του «ναι»
Γιώργος Παπανδρέου: Το «όχι» θα πλήξει τους πιο αδύναμους

Το «όχι» δεν είναι «μπλόφα», είναι δεσμευτική απόφαση του ελληνικού λαού και «θα εκληφθεί ως τέτοια από τους εταίρους», εξήγησε - Στήριξα την κυβέρνηση γιατί είχε ηθικό πλεονέκτημα για πρώτη φορά σε πέντε χρόνια, παραδέχθηκε

Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα πλήξει τους πιο αδύναμους της ελληνικής κοινωνίας, τονίζει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος για το βράδυ προγραμματίζει ανοιχτή ομιλία υποστήριξης του «ναι», στην πλατεία Κοτζιά. 
Το «όχι» δεν είναι «μπλόφα», είναι δεσμευτική απόφαση του ελληνικού λαού και «θα εκληφθεί ως τέτοια από τους εταίρους», εξήγησε ο κύριος Παπανδρέου και τόνισε πως σε μια τέτοια περίπτωση «δεν θα χαριστεί το ιδιωτικό χρέος, θα μειωθούν οι εξαγωγές, οι πληρωμές συντάξεων και μισθών θα γίνουν δύσκολες», καθώς «θα μεγαλώσουν οι εξαρτήσεις μας». «Γιατί ζητάμε ακόμα ρευστότητα από την ΕΚΤ αν υπάρχει άλλος δρόμος», αναρωτήθηκε ο κύριος Παπανδρέου και επεσήμανε πως «το όχι δεν είναι πατριωτικό».

«Το ΝΑΙ θα πείσει τους εταίρους πως ο Ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος, παραμερίζοντας τα πολιτικά παιχνίδια του παρελθόντος» υποστήριξε ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπάρχει η πρόταση Γιούνκερ στο τραπέζι, η οποία «δεν είναι εύκολη», σημείωσε, «αλλά πρέπει να αποφύγουμε το διχασμό και να προχωρήσουμε με ασφάλεια».

Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε το κουράγιο να διαπραγματευτεί, αλλά αντίθετα λιποτάκτησε, είπε ο πρωήν πρωθυπουργός και παρατήρησε πως «διαχειρίστηκε λάθος τη διαπραγμάτευση», καθώς την εγκατέλειψε «αιφνιδιαστικά και επανέφερε το έλλειμμα αξιοπιστίας που είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το 2010».

Εγώ στήριξα αυτή την κυβέρνηση μετά την εκλογή της, τόνισε, καθώς «η χώρα μετά από πέντε χρόνια θυσιών είχε ένα ηθικό πλεονέκτημα που δεν είχαμε το 2010».

Δεν υπάρχει κρυμμένη ατζέντα: η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα, αλλά μία Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της - μία παραγωγική Ελλάδα. Αυτό που με φοβίζει περισσότερο είναι ο διχασμός. Θα περάσουμε δύσκολα, κατέληξε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάση Θεοχαρόπουλο με αφορμή την εκλογή του και τις πολιτικές εξελίξεις. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν σήμερα στις 13:00 στη Βουλή για να συζητήσουν για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την απόφαση διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου