Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Η Μέρκελ έκανε Τσίπρα και Ρέντσι να ξεκαρδιστούν

Η Μέρκελ έκανε Τσίπρα και Ρέντσι να ξεκαρδιστούν
Σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα συναντήθηκε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ματέο Ρέντσι, στην αίθουσα που διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες των πρακτορείων, η καγκελάριος χαιρέτησε τους δύο από τους νεαρότερους σε ηλικία ηγέτες, με κάποιο αστείο που τους έκανε να ξεκαρδιστούν.

Το κλίμα στις προκαταρκτικές και ανεπίσημες συζητήσεις των ηγετών είναι φανερό ότι ήταν κάτι περισσότερο από θερμό. Πολιτικά συμπεράσματα μπορεί να μην βγαίνουν από τέτοιου είδους συζητήσεις λίγο πριν την έναρξη μιας συνόδου, ωστόσο τα γέλια και τα αστεία κάθε άλλο παρά ρήξεις και συγκρούσεις μπορεί να υποδηλώνουν...
Το τί τους είπε η Μέρκελ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό καθώς η σύνοδος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Με βάση την επίσημη ατζέντα, κύρια θέματα συζήτησης είναι το μεταναστευτικό και οι μεταρρυθμίσεις που ζητά η Βρετανία στις ευρωπαϊκές συνθήκες, υπό την απειλή της εξόδου από την κοινότητα.
Το ελληνικό ζήτημα επισήμως βρίσκεται εκτός ατζέντας, ωστόσο ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, ίσως και κατά το δείπνο των ηγετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου