Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

29 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ κατά ιδιωτικοποιήσεων

Τις δυσκολίες υλοποίησης από την κυβέρνηση των συμφωνηθέντων με τους εταίρους αναδεικνύει η χθεσινή κίνηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνυπογράφουν ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Οι δέκα από τους υπογράφοντες βουλευτές είχαν υπερψηφίσει τα προαπαιτούμενα μέτρα στη Βουλή, γεγονός που καταδεικνύει ότι, στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων και κατά περίπτωση, η κυβέρνηση ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με ευρύτερες ομάδες βουλευτών της που θα αντιδρούν σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
Οι 29 βουλευτές ερωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς «τι προτίθενται να πράξουν για την ακύρωση της επιζήμιας για την οικονομία και την κοινωνία της Ελλάδας ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών κρατικών αερολιμένων;». Η ακύρωση της εν λόγω σύμβασης ήταν στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης συμπεριλαμβάνεται στις πρόσφατες δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των εταίρων.
Εν τω μεταξύ, χθες, ανοιχτό το ενδεχόμενο διαφοροποίησής της με κυβερνητικές επιλογές άφησε για το μέλλον η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία, μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε για την τιμολόγηση των βιβλίων, ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο ύψος των προεκλογικών δεσμεύσεων και όχι των περιστάσεων και ότι, σε διαφορετική περίπτωση, «μπορεί και να βρεθούμε απέναντι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου