Η κυβέρνηση οδηγείται σε πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εποχή».
«Αυτό που εκτιμούμε ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα, εάν η κυβέρνηση επιμείνει και υπογράψει τον Αύγουστο το τρίτο μνημόνιο, είναι ότι θα οδηγηθεί στην πλήρη ακύρωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των προγραμματικών δηλώσεών της» επισημαίνει ο Δ. Στρατούλης.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να απεγκλωβιστεί από το θανάσιμο και φρικτό εκβιασμό των δανειστών και να ακολουθήσει άλλο δρόμο σε απόλυτη εναρμόνιση με το όχι του λαού και της νεολαίας στο πρόσφατο δημοψήφισμα που η ίδια προκάλεσε».
Επισημαίνει ότι «έγιναν σημαντικά λάθη, όπως η συμφωνία στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου και η πληρωμή υποχρεώσεων 8 δις στους δανειστές, την ίδια στιγμή μάλιστα που δεν μας έδιναν καμία χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους της χώρας μας».
Αιτιολογώντας την απόφασή του να ψηφίσει «όχι» στα προαπαιτούμενα μέτρα, ο κ. Στρατούλης τονίζει ότι η απόφασή του  ήταν «σε πλήρη εναρμόνιση με τις συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος μου και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του».
«Αυτό που έφταιγε δεν ήταν η απουσία εναλλακτικής λύσης, αλλά η δογματική εμμονή στην πάση θυσία παραμονή στην ευρωζώνη» δηλώνει εν συνεχεία ο πρώην υπουργός.
Τέλος, όσον αφορά τα εσωκομματικά προβλήματα, ο κ. Στρατούλης υπερθεματίζει ότι «η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη μόνο με τον πλήρη σεβασμό της διαφορετικότητας».