Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κόντρα Πετράκου – Φίλη με αφορμή το ΕΣΡ

Ο κ. Θανάσης Πετράκος
«Λυπηρό φαινόμενο» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος «το γεγονός ανυπόστατων κατηγοριών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αφετηρία τη διαφωνία συντρόφων και συντροφισσών με την περίφημη συμφωνία της 12ης Ιουλίου».
Ο κ. Πετράκος προχώρησε σήμερα σε δημόσια δήλωση, «με αφορμή την προσπάθεια που έγινε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, να επιρριφθούν ευθύνες για την μη πλήρωση των κενών θέσεων του ΕΣΡ στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου».

«Θεωρώ υποχρέωσή μου να αποκαταστήσω την πραγματικότητα ώστε να μην κατηγορούνται άδικα σύντροφοι οι οποίοι ουδεμία ευθύνη έχουν για την μη πλήρωση των κενών θέσεων στο ΕΣΡ», αναφέρει ο κ. Πετράκος και υπογραμμίζει πως «στην πραγματικότητα το προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο συμμετείχε ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, σε πλήρη σύνθεση του πριν από 3,5 μήνες, ανέθεσε στο σ. Νίκο Φίλη να συνεννοηθεί με τα άλλα κόμματα ώστε να έρθει μια ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία να συμφωνούν τα 4/5 της Βουλής όπως προβλέπει ο νόμος. Μέχρι σήμερα πρόταση δεν ήρθε και δεν υπήρξε ενημέρωση που βρίσκονται οι συζητήσεις. Συνεπώς αντί να γίνεται επίθεση στη σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία προφανώς δεν φέρει καμία ευθύνη, οφείλει αυτός που αποφασίζει να επιτεθεί να γνωρίζει ποια είναι η αλήθεια και αν υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν».

«Είναι λυπηρό την ώρα που τα χρεοκοπημένα και συστημικά πολιτικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ), τα εγχώρια και διεθνή πολιτικό-οικονομικά συμφέροντα και το διαπλεκόμενο μιντιακό σύστημα κανιβαλίζει ενάντια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες Βαλαβάνη, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Κορωνάκη και πολλούς άλλους, να εκτοξεύονται και από συντρόφους ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον συντρόφων και συντροφισσών. Και το πιο λυπηρό κατά τη γνώμη μου είναι το γεγονός ότι οι ανυπόστατες κατηγορίες έχουν αφετηρία τη διαφωνία των συντρόφων και συντροφισσών αυτών με την περίφημη συμφωνία της 12ης Ιουλίου» δηλώνει ο Θανάσης Πετράκος.

Στην πρόεδρο της Βουλής ανήκει η πρωτοβουλία για το διορισμού του νέου ΕΣΡ, ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Πετράκου.
«Η πρωτοβουλία για να συζητηθεί το θέμα του διορισμού νέου ΕΣΡ ανήκει στην πρόεδρο της Βουλής η οποία πρέπει να εισάγει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων. Εκεί θα διαπιστωθούν οι αναγκαίες σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον νόμο, συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα. Αναμένουμε», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Φίλης και καταλήγει λέγοντας:
«Λυπάμαι που με τη δήλωσή του ο σύντροφος Θ. Πετράκος επιχειρεί να παρακάμψει με μισές αλήθειες την εκκρεμότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου