Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Δεν θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία η Αριστερή Πλατφόρμα

Μεταξύ «όχι», «παρών» και αποχής
Δεν θα ψηφίσει τη νέα συμφωνία η Αριστερή Πλατφόρμα
Πολιτικές ανατροπές προκαλεί η νέα συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ να προσανατολίζεται στη μη στήριξή της.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δ.Στρατούλης, που ψήφισαν «παρών» στην εξουσιοδότηση προς την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους, αλλά και οι βουλευτές που κινούνται στον ίδιο χώρο, δεν θα ψηφίσουν τη νέα συμφωνία, ενώ αφήνεται στην διακριτική ευχέρεια του καθένα να επιλέξει πώς θα εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτήν, αν δηλαδή θα ψηφίσει «όχι», ή «παρών», ή θα απέχει από την ψηφοφορία.


Την ίδια στιγμή ο κ. Λαφαζάνης δεν φέρεται πρόθυμος να παραιτηθεί αυτοβούλως από υπουργός εκτός, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, εάν του το ζητήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες αναμένονται ραγδαίες στο κυβερνών κόμμα και τείνουν να λάβουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας καθώς είναι πολλοί οι βουλευτές που αντιδρούν στην οδυνηρή συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες.

Ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν.Χουντής παραιτήθηκε από βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου