Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας

Κύριο Αρθρο ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο το κόμμα. Είναι ώρα να το αντιληφθεί αυτό και ο πρωθυπουργός και να πάρει τάχιστα τις αποφάσεις του.

Πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά τους παρανοϊκούς πειραματισμούς των στενών του συνεργατών και συμμάχων. Οσα περισσότερα μαθαίνουμε για τα Plan B και C τόσο πιο πολύ συνειδητοποιούμε ότι οι τύχες της Ελλάδας βρίσκονταν επί πέντε μήνες στα χέρια πραγματικά επικίνδυνων ανθρώπων. Διέλυσαν την πραγματική οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας για να ζήσουν είτε ένα επαναστατικό παραμύθι είτε τον μύθο της απόλυτης διαπραγμάτευσης.


Εν πάση περιπτώσει, τώρα βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον δρόμο της ευθύνης αλλά είναι όμηρος των κομματικών του ισορροπιών και των ιδιόμορφων προσωπικοτήτων στις οποίες βασίσθηκε. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει. Ο κ. Σόιμπλε και η απειλή της δραχμής μας περιμένουν στη γωνία. Η αναποφασιστικότητα και οι δισταγμοί θα αποδειχθούν καταστροφικοί. Ξέρει καλά ο πρωθυπουργός τι έχει μπροστά του. Κάθε άνθρωπος που νιώθει την ιστορικότητα των στιγμών θα άφηνε τις εσωκομματικές διεργασίες και τις ατέρμονες ζυμώσεις και θα έπαιρνε αύριο το πρωί την απόφαση για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που επιβάλλει το συμφέρον του τόπου. Το κόμμα μπορεί να περιμένει για λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου