Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

«Υπό mind control ο Αλ. Τσίπρας το βράδυ της Συνόδου»


kathimerini.gr 
«Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο με αυτόν που μίλησε σήμερα το πρωί μετά την ολονύκτια σύνοδο κορυφής», ξεκινάει η ανάρτηση που κερδίζει χιουμοριστικά σχόλια και... κλικ.
Δεν ήταν ο φόβος του Grexit ούτε η πίεση της Ευρώπης ούτε τα capital controls. Αυτό που έσπρωξε τον Αλέξη Τσίπρα να συμφωνήσει με τους εταίρους μας στη Σύνοδο Κορυφής, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό: ήταν το… πρόγραμμα ελέγχου νου, στο οποίο τον υπέβαλαν οι ξένοι! Ή, τουλάχιστον, έτσι λέει η νέα θεωρία συνωμοσίας που απ’ τη Δευτέρα και μετά εξαπλώνεται στο ελληνικό Ιντερνετ.
«Δεν είναι ο ίδιος άνθρωπος αυτός που μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο με αυτόν που μίλησε σήμερα το πρωί μετά την ολονύκτια Σύνοδο Κορυφής», ξεκινά η ανάρτηση, που κερδίζει όλο και περισσότερα κλικ. «Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Αλέξης Τσίπρας υποβλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε πρόγραμμα ελέγχου νου»!

Πώς αποδεικνύεται αυτό; Μα είναι ολοφάνερο: Πρώτον, «το ύφος του το πρωί ήταν σαν χαμένο» (όχι, η αϋπνία δεν ήταν η αιτία…) και, δεύτερον, «αυτά που έλεγε ήταν ασυναρτησίες και αντιφάσεις» (σε αντίθεση με τον συγγραφέα του κειμένου, που κρατά σε υψηλό επίπεδο τους συλλογισμούς του).
Αν σ’ εσάς όλ’ αυτά μοιάζουν κάπως αλλόκοτα, στο Διαδίκτυο η απήχηση είναι μεγάλη. «Εγώ πιστεύω πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται υπό mind control από την παιδική του ηλικία!», γράφει εντελώς σοβαρά ένας φαν του νέου τρεντ, ενώ μύριοι άλλοι διανέμουν τη θεωρία στους δικτυακούς τους ακολούθους.
Φυσικά, υπάρχουν και οι αμφισβητίες: Στο πλαίσιο της πατροπαράδοτης καζούρας, σε κάποιες σατιρικές σελίδες ο πρωθυπουργός εικονίζεται με... σένσορες στον λαιμό για να του υποβάλλουν τις ιδέες, ενώ σε άλλες διαβάζουμε το κλασικό «ρε, τι σου κάνει ο μπλόγκερ για να κερδίσει κλικ!».
Ακόμα κι έτσι, πάντως, το «mind control» έχει πέραση. Κι έτσι, οι πιστοί της νέας συνωμοσίας αποκαλύπτουν περαιτέρω λεπτομέρειες σε σάιτ σαν το «άλυτο.gr» ή το «υπόγεια δράση.blogspot.gr». Εκεί, στην αλφαβητική λίστα με τα παράξενα φαινόμενα, ο «Ελεγχος του νου» είναι λίγο κάτω απ’ τους «Βρυκόλακες» και λίγο πάνω από τις «Προφητείες».
Εκεί διαβάζουμε πως «τα περιβόητα πειράματα του mind control ξεκίνησαν το 1953 στην Αμερική ύστερα από εντολή (σ.σ.: ποιας άλλης;) της CIA», ενώ στο σχέδιο «συμμετείχαν πρώην ναζί επιστήμονες».
Για να δέσουν όλες οι θεωρίες συνωμοσίας μεταξύ τους, πιο κάτω αποκαλύπτεται πως «ο δολοφόνος του προέδρου Κένεντι ήταν απλώς ένα υποκείμενο καθοδηγούμενο από μυστικό πράκτορα της CIA», αλλά δυστυχώς περισσότερα στοιχεία δεν έχουμε, γιατί όταν πήγε ν’ αποκαλυφθεί η αλήθεια, «ο διευθυντής της CIA έδωσε διαταγή για πλήρη καταστροφή όλων των σχετικών εγγράφων».
Εκτος, βέβαια, από εκείνα που ξετρύπωσαν οι Ελληνες συνωμοσιολόγοι του Διαδικτύου, για ν’ αποκαλύψουν τι υπέστη το βράδυ της Κυριακής ο ανυποψίαστος Ελληνας πρωθυπουργός. Οσο για το αν και πότε θα συνέλθει το πρωθυπουργικό μυαλό… δυστυχώς, τα στοιχεία απ’ τα πειράματα καταστράφηκαν – ας όψεται ο δαιμόνιος διευθυντής της CIA.
Κι έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ευχηθούμε «καλή ανάρρωση». Οχι απαραιτήτως στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά σε όποιον το έχει ανάγκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου