Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Φώφη Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα κάνει»

Φώφη Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα κάνει»


Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προχωρά σε σειρά εκτιμήσεων για τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, λέγοντας ότι η Ελλάδα «πλήρωσε ακριβό τίμημα για λάθη και αστοχίες», και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει και να «τερματίσει τη διπλή γλώσσα».
Ο πρωθυπουργός «να καθορίσει άμεσα και σαφέστατα τι σχεδιάζει να κάνει με την κυβέρνησή του, με την κοινοβουλευτική του ομάδα και με το κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τερματίσει τη διπλή γλώσσα και τη διπλή γραμμή των αντιφάσεων, την απραξία, την ακραία πόλωση και την κινούμενη άμμο της εκλογολογίας.

Σε καμία περίπτωση πια τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δε μπορεί να μετατρέπονται σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα», επισημαίνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς «πληρώσαμε ένα ακριβό τίμημα για λάθη, για αστοχίες, για αλλοπρόσαλλους σχεδιασμούς, για προκλητικές συμπεριφορές και ναρκισσιστικές δηλώσεις, για τις αμφίσημες, αντιφατικές και επικίνδυνες μεταμοντέρνες θεωρίες των παιγνίων».
Κατά την κ. Γεννηματά ο συμβιβασμός ήταν αναγκαίος και απαραίτητος για την γεωπολιτική σταθερότητα και την ασφάλεια της πατρίδας μας στην εύφλεκτη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και πως η Συμφωνία είναι επώδυνη αλλά κρατάει την Ελλάδα όρθια.
Κάνει λόγο για επιθυμητή βιώσιμη λύση που απαιτεί πανεθνική δημιουργική προσπάθεια με διάλογο, συνεννόηση και συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές και τις κοινωνικές δυνάμεις, και συστράτευση του ελληνικού λαού.
«Οι μεγάλες δυσκολίες, τα εκρηκτικά προβλήματα και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας», αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι ζητάει από τον πρωθυπουργό να αναγνωρίσει αφενός την καθοριστική συμβολή των πολιτικών δυνάμεων των 251 βουλευτών, που χωρίς την εξουσιοδότησή τους και τη διπλή εντολή τους δεν θα μπορούσε καν να αρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση, αφετέρου την αμέριστη υποστήριξη των ηγετών των Σοσιαλιστικών Κομμάτων της Ευρώπης, που συμπαρατάχθηκαν ανοιχτά με την Ελλάδα και ακύρωσαν τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και των εθνικιστικών δυνάμεων της Ευρώπης.
«Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης μέσα και έξω από την Ελλάδα στον αγώνα της οριστικής και αμετάκλητης αποτροπής του Grexit ενώνοντας «τη φωνή μας και τη δύναμή μας με τη φωνή και τη δύναμη των Σοσιαλιστικών και Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη, ακυρώνοντας τα σχέδια των ακραίων νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών σχεδίων τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου