Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Θ. Πετράκος: Θα πω ένα μεγάλο «όχι» σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία

Η ευθύνη των βουλευτών είναι να πουν ότι δεν αποδέχονται τον εκβιασμό, δήλωσε στην Βουλή
Θ. Πετράκος: Θα πω ένα μεγάλο «όχι» σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία



 «Η ευθύνη μου απέναντι στην κυβέρνηση είναι να πω ένα μεγάλο ΄΄όχι΄΄ σε αυτή την κατάπτυστη συμφωνία, προϊόν ενός κατάπτυστου εκβιασμού», δήλωσε στην Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αθ. Πετράκος. Μάλιστα κάλεσε τους βουλευτές του κόμματός του να μην ψηφίσουν την συμφωνία: «Καταλαβαίνω τον εκβιασμό που υπέστη ο πρωθυπουργός και ο Ευκλείδης (Τσακαλώτος), αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι η ευθύνη των βουλευτών είναι πουν ότι ΄΄όχι, δεν αποδεχόμαστε αυτό τον εκβιασμό΄΄».

Ο κ. Πετράκος υπέγραφε το κείμενο των «15» που αν και ψήφισαν «ναι» στην εξουσιοδότηση που ζήτησε ο κ. Αλ. Τσίπρας για να διαπραγματευτεί, είχαν προειδοποιήσει ότι δεν θα στηρίξουν συμφωνία που θα περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα λιτότητας. «Το ΄΄όχι΄΄ δεν είναι χτύπημα στην κυβέρνηση αλλά άνοιγμα προοπτικής», σημείωσε ο κ. Πετράκος, προσθέτοντας ότι «το ΄΄όχι΄΄ της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ελπίδα στο λαό ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μπορεί να αναγκάστηκαν να αποδεχθούν αυτή την μεγάλη ήττα και την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά δεν δέχεται να στείλουμε λάθος μήνυμα στον λαό: ότι αν αποδεχθούμε τον εκβιασμό αναγνωρίζουμε πως οι λαοί δεν μπορούν να τα βάλουν με τους δυνάστες και τους καταπιεστές», δήλωσε ο κ. Πετράκος, συμπληρώνοντας: «Δεν δέχομαι να στείλω λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό», τον οποίο κάλεσε να στηρίξει την ρήξη με αυτούς που θέλουν την μετατροπή της χώρας μας σε αποικία.
«Οδηγούν τη χώρα μας σε πολύ σύντομο διάστημα σε χρεοκοπία αλλά η δημόσια περιουσία μας θα ανήκει σε αυτό το ταμείο που δημιουργείται», είπε, ενώ άσκησε κριτική στην διαπραγματευτική τακτική που ακολούθησε εξ αρχής η κυβέρνηση παρά τις φωνές ανησυχίας που εκδηλώνονταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα είπε ότι «έπρεπε να είχαμε δεύτερο πλάνο, αλλά ακολουθήσαμε με επιμονή μια πορεία που οδηγούσε σε πάση θυσία συμφωνία και πάση θυσία στο ευρώ». Τέλος, χαρακτήρισε το «όχι», «πράξη ευθύνης και προοπτικής για να μην γιγαντωθεί η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου