Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Καμμένος: Όχι στη συμφωνία, «χρησμός» για τον κυβερνητικό συνασπισμό

Ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου







Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να τη στηρίξουν, ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος στήριξε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά καθώς βρέθηκε ενώπιον ενός «πραξικοπήματος», όπως είπε, από ορισμένους εκ των δανειστών και εκβιασμών για κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα καταθέσεων.


H συμφωνία αυτή -είπε- φέρνει νέα δεδομένα, μιλάει για 50 δισ. ευρώ εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας «που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, θα συγκληθεί την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς και τα όργανα του κόμματος.

«Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπάρχουνε διαδικασίες τις οποίες εμείς σεβόμαστε. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αύριο θα κάνουμε Κοινοβουλευτική Ομάδα και θα λειτουργήσουν και τα όργανα του Κινήματος» είπε.
Ως προς το βασικό θέμα της θέσης των ΑΝΕΛ στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο κ. Καμμένος τόνισε μεν ότι «θα προχωρήσουμε μαζί, ενωμένοι» συμπλήρωσε όμως ότι αλλάξανε πολλά από χθες το βράδυ και ότι στη δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση.

«Θα προχωρήσουμε μαζί προκειμένου ενωμένοι ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών. Αλλάξαν πολλά από χθες το βράδυ (...) Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του βάλανε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο» δήλωσε.

«Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε» είπε ο κ. Καμμένος, ενώ αρνήθηκε το ενδεχόμενο να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ σε μία κυβέρνηση «δήθεν εθνικού σκοπού» επιτιθέμενος παράλληλα στη ΝΔ και στο Ποτάμι.

«Αυτή η συμφωνία δεν έσπασε παρ΄όλους τους εκβιασμούς και τις απειλές, ακόμη και του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στην αρχή. Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται εμείς όμως να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού, με εταίρους εκείνους που την ώρα που ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα δίνανε όλα. Είναι απίστευτο ότι την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε μάχη με τέσσερις ξένους ηγέτες, πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας δηλώνανε δημόσια ότι θα δίνουν όλα ακρωτηριάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού. Εννοώ τον αρχηγό της ΝΔ και του Ποταμιού που την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας διαπραγματευόταν τα έδιναν τα όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ ακόμα και σε αντίθεση με όλα όσα είχαμε συμφωνήσει στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου