Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Απάντηση στον Τσίπρα με εμπρηστική ομιλία στη Βουλή

 Κωνσταντοπούλου: Απάντηση στον Τσίπρα με εμπρηστική ομιλία στη Βουλή
Κανένα κοινοβούλιο δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες Εντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συζήτηση με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις Επιτροπές της Βουλής. Μιλώντας λίγο μετά τις 11:00 στο Κοινοβούλιο η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι τιμά τον Πρωθυπουργό και εξέφρασε την άποψη ότι η στάση του έχει τη διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας αλλά η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό.Η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε ουσιαστικά στη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού όπου τόνισε ότι κανένας όποια θέση και αν κατέχει δεν είναι δικτάτορας.

Η κ. Κωνστανοπούλου αναφέρθηκε και στην  έκθεση του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του χρέους και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν στοιχεία που η ελληνική βουλή έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιήσει.
«Με πλήρη επίγνωση της σημασίας των στιγμών είναι υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός να ολοκληρωθεί. Να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για την διάσταση αυτού του εκβιασμού. Να ζητήσουμε από τους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους, να σεβαστούν την Δημοκρατία.Κανένα κοινοβούλιο δεν πρέπει να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου