Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ποιοι είναι οι συγγενείς Συριζαίου υπουργού που νίκησαν τα capital controls και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ;
Ποιοι είναι οι συγγενείς Συριζαίου υπουργού που νίκησαν τα capital controls και «σήκωσαν» εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ;

Αποκάλυψη - βόμβα από τον «Βηματοδότη» η οποία αν ισχύει δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την υπόθεση συγγενών Συριζαίου υπουργού που φέρεται να έβγαλαν λεφτά από τις τράπεζες πριν το capital controls χρησιμοποιώντας προφανώς εσωτερική πληροφόρηση.
Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:
“Μόνο όταν είσαι συγγενής υπουργού της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπορείς να «νικήσεις» τα capital controls, να αγνοήσεις ότι οι τράπεζες είναι κλειστές και να αποσύρεις «τούβλα» από εκατοστάρικα από λογαριασμούς καταθέσεων.

Γιατί δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το φαινόμενο ότι τρεις συγγενείς πρώτου βαθμού υπουργού (και οι τρεις ελαιοπαραγωγοί) κατάφεραν, προφανώς με άνωθεν τηλεφώνημα στον διευθυντή υποκαταστήματος, να κάνουν ανάληψη από 150.000 ως 200.000 ευρώ ο καθένας.
Και δεν είναι μόνο η υπόθεση Νάντιας Βαλαβάνη και η ανάληψη των 200.000 ευρώ που καταγγέλθηκε ότι έκανε συγγενικό της πρόσωπο αλλά και αυτές αδελφών – εξάδελφων συριζαίου υπουργού.
Οι αναλήψεις χρημάτων θέμα στη Βουλή και στο Μαξίμου
Ηδη το μείζον θέμα των αναλήψεων από τραπεζικούς λογαριασμούς οδεύει, όπως μαθαίνω, προς τη Δικαιοσύνη αλλά και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.
Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό (και σε τρεις υπουργούς) με την οποία ζητεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι κινήσεις των λογαριασμών της μέχρι πρότινος αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη αλλά και των συγγενικών της προσώπων. Και ερωτά αν θεωρεί ο Πρωθυπουργός ότι υπάρχει ζήτημα ηθικής τάξεως όταν μέλος της κυβέρνησης ή βουλευτές και συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου και δεύτερου βαθμού έχουν αποδεσμεύσει τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες λίγο πριν από το κλείσιμό τους.
Ο κ. Αυγενάκης καταθέτει στη Βουλή ολόκληρο το χθεσινό  δημοσίευμα του«Βηματοδότη» με τις αποκαλύψεις για τη Νάντια Βαλαβάνη και τη μαμά της…
Πώς έπαιρναν τα λεφτά από τους λογαριασμούς;
Βρείτε μου έναν απλό άνθρωπο (χωρίς, δηλαδή, να έχει… μπάρμπα στην Κορώνη) που θα μπορούσε πριν από το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls να κάνει ανάληψη πάνω από ένα ή δύο χιλιάδες ευρώ.
Ουδείς. Εκτός βεβαίως αν έχει μέσον.
Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς μπόρεσαν οι τρεις αυτοί συγγενείς του υπουργού (κατά σύμπτωση, και οι τρεις, πέραν του ότι είναι… ελαιοπαραγωγοί, είναι και άνθρωποι της αγοράς, δηλαδή  λαδέμποροι) να αποσύρουν, σύμφωνα με την κίνηση των τραπεζικών τους λογαριασμών, ο ένας 150.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 200.000 ευρώ;
Μήπως ο υπουργός έκανε ένα απλό (αλλά παρεμβατικό) τηλεφωνηματάκι στον διευθυντή ή σε ανώτερο υπάλληλο της τράπεζας προς χάριν των αδελφών και των εξαδέλφων του; Και πώς αλήθεια θα μπορούσε να αρνηθεί ο διευθυντής ή ο ανώτερος υπάλληλος τράπεζας μια τέτοια παρέμβαση;
Να σημειώσω ότι και οι τρεις συγγενείς υπουργού έχουν το ίδιο επίθετο με τον/την υπουργό, κατάγονται από τον ίδιο νομό της Κρήτης και διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς στο ίδιο υποκατάστημα τράπεζας.
Ή μήπως (λέω τώρα εγώ) είχαν κάποια έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση ότι επίκειται κλείσιμο τραπεζών και ίσως και «κούρεμα» καταθέσεων και φρόντισαν να βγάλουν τα λεφτά τους εκτός τραπέζης;
Η Δικαιοσύνη θα τα βρει όλα αυτά, να είστε βέβαιοι…”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου