Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Προσλήψεις στο «παρά πέντε» από Βαλαβάνη-Λαφαζάνη

Προσλήψεις στο «παρά πέντε» από Βαλαβάνη-Λαφαζάνη


Η υπουργός φρόντισε να κάνει τουλάχιστον έναν «αποχαιρετιστήριο» διορισμόΣχεδόν ταυτόχρονα με την επίδοση της επιστολής της στον πρωθυπουργό, δια της οποίας γνωστοποιούσε την διαφωνία της με την συμφωνία, καθώς και την απόφασή της να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, η κα Νάντια Βαλαβάνη φρόντισε να κάνει τουλάχιστον έναν «αποχαιρετιστήριο» διορισμό. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, η, πρώην πλέον, αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, εξέδωσε υπουργική απόφαση σχετικά με την αντικατάσταση του προέδρου της Εταιρίας Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ A.E.), κ. Θωμά Παπαλιάγκα.
Το παράδοξο στην συγκεκριμένη ενέργεια της κας Βαλαβάνη, είναι ότι καρατόμησε μόνο τον πρόεδρο και όχι, ως είθισται, το υπόλοιπο Δ.Σ. Τυπικά, ο κ. Παπαλιάγκας δεν είχε διανύσει παρά μόνο ένα 18μηνο από το σύνολο της 5ετους του θητείας ως επικεφαλής της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. Πιθανώς όμως, το γεγονός ότι είχε τοποθετηθεί δημόσια απερίφραστα υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ή, ίσως, το ότι είναι γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, να τον οδήγησε τελικά στην πρόωρη έξοδο. Περιττό, δε, να σημειωθεί, ότι ο αντικαταστάτης του κ. Παπαλιάγκα πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, εκτός της κας Βαλαβάνη ήταν και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης που εξακολούθησε να διορίζει ειδικούς συμβούλους κ.α. στο υπουργείο του, παρά την μεγαλόφωνη διαφοροποίησή του από την πρωθυπουργική πολιτική σε σχέση με τη συμφωνία. Και μολονότι ο κ. Λαφαζάνης δήλωνε πως διαφωνεί αλλά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί, δεν σταμάτησε να μεριμνά με ακατάβλητο ζήλο για τη στελέχωση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τα κατάλληλα πρόσωπα. Εξάλλου, η «απο-πολιτικοποίηση» του κρατικού μηχανισμού είναι απαίτηση των δανειστών, οπότε, κάθε αντίθετη ενέργεια μπορεί να επικαλείται μια κάποιου είδους αντίσταση «στα μνημόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου