Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Bild: Θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας;

Μίνα Αγγελίνη, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 14/07/2015
Bild: Θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εντονότατες πιέσεις από στελέχη του κόμματός του μετά την συμφωνία των Βρυξελλών, γράφει η γερμανική εφημερίδα - Τουλάχιστον 30 από το αριστερό «στρατόπεδο» του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποστασιοποιηθεί από τα μέτρα 

Θα παραιτηθεί ο Τσίπρας στο τέλος της εβδομάδας; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα "Bild" επισημαίνοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δέχεται εντονότατες πιέσεις από στελέχη του κόμματός του μετά την συμφωνία των Βρυξελλών.



Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης (ο οποίος ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) βρίσκεται πίσω από την εξέγερση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Ο Τσίπρας επέστρεψε στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες κομίζοντας τα μέτρα με τις μεταρρυθμίσεις και τη λιτότητα γεγονός που προκάλεσε την δυσαρέσκεια πολλών Ελλήνων βουλευτών.



Τουλάχιστον 30 από το αριστερό "στρατόπεδο" του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποστασιοποιηθεί από τα μέτρα που επιβάλλουν στην Αθήνα οι πιστωτές. Ακόμα και ο κυβερνητικός εταίρος, το κόμμα του Π. Καμμένου, ΑΝΕΛ, απειλεί με απόρριψη του νέου πακέτου μέτρων. Στις συναντήσεις που είχε με στελέχη της κυβέρνησής του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι συνέβη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται να παραιτηθεί στο τέλος της εβδομάδας ανοίγοντας το δρόμο για μία μεταβατική κυβέρνηση και στη συνέχεια εκλογές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα περιμένει μέχρι την Τετάρτη για να περάσουν τα μέτρα από την βουλή και στη συνέχεια σκέφτεται να ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild" επικαλούμενη πληροφορίες που δεν κατονομάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου