Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Επίθεση στην Ζωή για το Κανάλι της Βουλής «εκ των έσω»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 31.07.2015
Ευθεία επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους έξι μήνες στο Κανάλι της Βουλής πραγματοποιεί με ανοικτή επιστολή του προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου ο αναπληρωτής Συντονιστής του τηλεοπτικού σταθμού Αριστείδης Φατούρος.
Ο εκτελών χρέη διευθυντή (η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή αυτήν την εποχή) κάνει λόγο για καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ακρωτηριασμός του πολιτιστικού - επιμορφωτικού προγράμματος που αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού.
«Η κατάλυση της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Βουλής και του καναλιού», σημειώνει ο κ. Α. Φατούρος, «ο παροπλισμός των Γενικών Διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου, η διάλυση του Διπλωματικού Γραφείου, η δημιουργία  αυλής “εθελοντών”, ο ολοκληρωτισμός και η κατάχρηση εξουσίας, η επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, η άγνοια διοίκησης και διαχείρισης, η επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, η άσκοπη εξουθένωση των υπαλλήλων διά της επιβολής του προσωπικού σας εκκεντρικού ωραρίου, η εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας, σκιαγραφούν την πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο».
Ως αποκορύφωμα του νοσηρού αυτού κλίματος, αναφέρει ο αναπληρωτής συντονιστής τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό δεκάδων συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν διαχρονικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής,  οι οποίοι ¨χορταίνουν” από υποσχέσεις για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση. Ο κ. Α. Φατούρος κλείνει την επιστολή του λέγοντας ότι θα εργαστεί κατά το μέτρο των δυνάμεών του «για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης».
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο.
«Πράσσειν άλογα»
Κυρία Πρόεδρε,
Η συνήχηση του τίτλου γνωστής ομάδας δημιουργικού κουκλοθεάτρου απηχεί δυστυχώς αυθεντικά τον τραγέλαφο στον οποίο έχει περιέλθει το κανάλι της Βουλής- και φοβούμαι ολόκληρη η Βουλή- κατά τη σύντομη περίοδο της θητείας σας.
Η δημοφιλής σε «εχθρούς και φίλους» μετωνυμία του σε «κανάλι της Ζωής», καταδεικνύει τη βίαιη μετάλλαξη του σταθμού σε μηχανισμό προσωπικής προβολής και προπαγάνδας. Η καταστρατήγηση κάθε έννοιας δεοντολογίας και αμεροληψίας, η αποδόμηση του ενημερωτικού τομέα, η συρρίκνωση της εσωτερικής παραγωγής και ο ακρωτηριασμός του πολιτιστικού - επιμορφωτικού προγράμματος, αλλοιώνουν βάναυσα τη φυσιογνωμία, το ύφος και το ήθος του καναλιού.
Η κατάλυση της υπηρεσιακής ιεραρχίας της Βουλής και του καναλιού, ο παροπλισμός των Γενικών Διευθυντών και του Επιστημονικού Συμβουλίου, η διάλυση του Διπλωματικού Γραφείου, η δημιουργία  αυλής «εθελοντών», ο ολοκληρωτισμός και η κατάχρηση εξουσίας, η επίδειξη αλαζονείας και αμοραλισμού, η άγνοια διοίκησης και διαχείρισης, η επιλογή ακατάλληλων προσώπων σε νευραλγικές θέσεις, η άσκοπη εξουθένωση των υπαλλήλων δια της επιβολής του προσωπικού σας εκκεντρικού ωραρίου, η εμπέδωση κλίματος χαφιεδισμού και τρομοκράτησης, η καλλιέργεια φανατισμού και μισαλλοδοξίας, σκιαγραφούν την πρωτοφανή και ανυπόφορη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κοινοβούλιο.
Αποκορύφωμα του νοσηρού αυτού κλίματος είναι ο συνεχιζόμενος εμπαιγμός δεκάδων συναδέλφων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, που καλύπτουν διαχρονικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Βουλής,  οι οποίοι «χορταίνουν» από τις υποσχέσεις σας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και βρίσκονται πλέον σε απόγνωση.
Για όλους αυτούς τους λόγους αισθάνομαι την υποχρέωση να μιλήσω δημόσια για όσα κατ’ ιδίαν συζητούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του καναλιού και της Βουλής, αλλά και να δηλώσω πως θα εργαστώ κατά το μέτρο των δυνάμεών μου για την ανάταξη της απεχθούς, επαχθούς, επονείδιστης, αθέμιτης και μη βιώσιμης αυτής κατάστασης.
Με αρετή και τόλμη,
Αριστείδης Φατούρος
Σύμβουλος Προγράμματος & Αναπληρωτής Συντονιστής του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου