Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών

  • «Νέο μνημόνιο με χαμένο το λαό»
Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)», Σάββατο 11 Ιουλίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΤο «ναι» και το «όχι» ισοδυναμεί με την υπογραφή νέου μνημονίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επί του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση που ζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να διαπραγματευθεί τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Από τη μετάβαση σε διπλό νόμισμα ή σε εθνικό νόμισμα, ο χαμένος θα είναι ο λαός, επανέλαβε ο ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπορεύθηκε τα όνειρα αριστερών και προοδευτικών.


Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση λέει ψέμματα ότι έφερε πρόταση για έγκριση. Πρόκειται, όπως είπε, για κείμενο έτοιμο που θα γίνεται και χειρότερο από αύριο, αφού το παλιό και το νέο χρέος θα το πληρώσει με ιδρώτα και αίμα ο εργαζόμενος.  Μνημόνιο 3 και Grexit, μας οδηγούν από το κακό στο χειρότερο, ανέφερε.

«Εξαγγέλλετε πρωτοβουλίες μασκαρεμένες με λαϊκή κυριαρχία και τα μετατρέπετε σε άλλοθι για να προκύψουν νέα μνημόνια» είπε και προσέθεσε: «Τα πολιτικά κόμματα ομονόησαν σε ένα νέο μνημόνιο, ήμασταν σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό».

Τέλος, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι είχε στόχο να αρπάξει ένα «όχι» για να το χρησιμοποιήσει στον τυχοδιωκτισμό της. «Πάντοτε ήσασταν οπαδοί του πολιτικού αμοραλισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου