Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία είναι μια ευκαιρία, αλλά δεν θα είναι εύκολο...

EUROGROUP
Ντάισελμπλουμ: Η συμφωνία είναι μια ευκαιρία, αλλά δεν θα είναι εύκολο...

Την ικανοποίησή του εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν όλα τα βήματα που απαιτούνται για να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη χρηματοδοτική στήριξη προς την Ελλάδα.
Όπως δήλωσε ο Γ. Ντάισεμπλουμ μετά το πέρας της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Eurogroup, «αυτή η συμφωνία προσφέρει μια ευκαιρία για να επανέλθει η ελληνική οικονομία εντός προγράμματος».
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε προχθές τα μέτρα που απαιτούνται για τη σταθεροποίηση και τη βελτίωση της τρέχουσας οικονομικής και
χρηματοπιστωτικής κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προχώρησε στην ανάθεση των διαπραγματεύσεων για ένα μνημόνιο κατανόησης, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το εν λόγω μνημόνιο θα περιλαμβάνει τις λεπτομέρειες των όρων και προϋποθέσεων που συνδέονται με ένα τριετές δάνειο από τον ESM.
Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση του ΔΣ του ESM, ακολούθησε την επιτυχή ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται από τα εθνικά Κοινοβούλια, ενώ διαπιστώνει πως στην Ελλάδα θα χορηγηθεί χρηματοδότηση γέφυρας για τις επόμενες εβδομάδες.
Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προεδρεύει επίσης του ΔΣ του ESM, δήλωσε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, πρέπει να συμβάλουν στη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας. «Δεν πρόκειται να είναι εύκολο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα κατά τα προσεχή έτη. Αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να τα επιλύσουμε», κατέληξε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου