Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Bloomberg: Ο Τσίπρας αγκαλιάζει την τρόικα ενώ το κόμμα του εξεγείρεται

«Η τρόικα έχει ένα νέο εφαρμοστή (enforcer) τον Αλέξη Τσίπρα»
Bloomberg: Ο Τσίπρας αγκαλιάζει την τρόικα ενώ το κόμμα του εξεγείρεται


«Η τρόικα έχει ένα νέο εφαρμοστή (enforcer) τον Αλέξη Τσίπρα». Με τον τρόπο αυτό ξεκινά σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg το οποίο εστιάζει στο νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και στο νέο κεφάλαιο στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με μεγάλο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.
  «Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα υποδεχθεί τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 10 το πρωί της Παρασκευής, την ίδια στιγμή πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας εστιάζει την προσοχή του στην ολοκληρωτική εσωτερική εξέγερση.
Είναι η πρώτη φορά από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία τον Ιανουάριο που η απεχθής τρόικα αποκτά πρόσβαση σε ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Το Bloomberg κάνει λόγο για στροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πεπατημένη των προκατόχων του συμπεριλαμβανομένου του «εχθρού» του Αντώνη Σαμαρά, εστιάζει δε στη χθεσινή του αναφορά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «όποιος νομίζει ότι άλλη κυβέρνηση και άλλος πρωθυπουργός θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερα, θα πρέπει να μιλήσει».
Το πρακτορείο κάνει αναφορά στην Αριστερά Πλατφόρμα, η οποία όπως σημειώνει κατηγορεί τον Τσίπρα για την «προσβολή της εντολής» που έδωσαν οι πολίτες τον Ιανουάριο και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου. «Ο Λαφαζάνης αντικαταστάθηκε ως υπουργός Ενέργειας όταν τέθηκε επικεφαλής της εξέγερσης εναντίον της νέας συμφωνίας», τονίζει το δημοσίευμα και συμπληρώνει πως «η εξέγερση έχει αναγκάσει τον Τσίπρα να βασίζεται στη στήριξη της αντιπολίτευσης για να περάσει τις πολιτικές που απαιτούν οι πιστωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου