Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Σαπέν: Μέχρι τελευταία στιγμή ψάχναμε για λύση, μέχρι που ο Τσίπρας είπε «όχι»

Σαπέν: Μέχρι τελευταία στιγμή ψάχναμε για λύση, μέχρι που ο Τσίπρας είπε «όχι»

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση ενός «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής τότε «μπαίνουμε σε μία άγνωστη ζώνη», ενώ σε περίπτωση ενός «ναι» τότε «ξεκινάμε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία»

«Είναι νορμάλ να αφήσουμε τον ελληνικό να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα της Κυριακής» είπε μιλώντας για το ελληνικό ζήτηματο το πρωί της Πέμπτης  στο Itele ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας πως «περιμένουμε το αποτέλεσμα».


Ο ίδιος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση ενός «όχι» τότε «μπαίνουμε σε μία άγνωστη ζώνη», ενώ σε περίπτωση ενός «ναι» τότε «ξεκινάμε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για μία νέα συμφωνία».

Πάντως, ο Μισέλ Σαπέν τόνισε πως «μέχρι τελευταία στιγμή ψάχναμε για λύση μέχρι που ο Αλέξης Τσίπρας αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας "όχι"» και υπογράμμισε πως: «δεν μπορούμε να έρθουμε σε συμφωνία με κάποιον που λέει "όχι"».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών σημείωσε για ακόμη μια φορά πως η «έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι επιθυμητή ούτε από τους μεν (ελληνική κυβέρνηση) ούτε και από τους δε (δανειστές)».

Mεταξύ άλλων, ο Μισέλ Σαπέν σημείωσε πως «είμαστε δεσμευμένοι να αποφύγουμε μία καταστροφή για την Ελλάδα που θα έφερνε δυσκολίες σε όλη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου