Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Γερμανία: Οι δηλώσεις Βαρουφάκη είναι κοροϊδία για αυτούς που υποφέρουν από την τρομοκρατία

  • Επίθεση στον Έλληνα ΥΠΟΙΚ από την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας
Γερμανία: Οι δηλώσεις Βαρουφάκη είναι κοροϊδία για αυτούς που υποφέρουν από την τρομοκρατία

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε την Ευρώπη για τρομοκρατία προς τους Έλληνες

Επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ο οποίος μιλώντας χθες στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo», κατηγόρησε την Ευρώπη για τρομοκρατία προς τους Έλληνες.

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν την ενόχληση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν η οποία μίλησε στην εφημερίδα «Passauer Neuen Presse», τονίζοντας πως οι δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη «είναι κοροϊδία για όσους υποφέρουν από τις πραγματικές επιπτώσεις της τρομοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην El Mundo ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως «αυτό που κάνουν οι δανειστές στην Ελλάδα είναι τρομοκρατία», υποστηρίζοντας ότι «το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία».

«Αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου