Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Βενιζέλος: Με πλαστό ερώτημα η κυβέρνηση εγκλωβίζει τους πολίτες

Βενιζέλος: Με πλαστό ερώτημα η κυβέρνηση εγκλωβίζει τους πολίτες
«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδιώκει να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα τελείως τεχνητό, για να μην πω πλαστό ερώτημα» υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε συνέντευξή του στον Alpha, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «στην πραγματικότητα αυτό που ψηφίζουμε δεν είναι "ναι" ή "όχι" σε συγκεκριμένες προτάσεις της 26ης Ιουνίου. Ψηφίζουμε "ναι" στην Ευρώπη, "ναι" στο ευρώ, "ναι" στη σταθερότητα, "ναι" στην ασφάλεια, ή "όχι" σε όλα αυτά, επιλέγοντας το άγνωστο».


Πρόσθεσε δε ότι αυτή η διαδρομή είναι άκρως επικίνδυνη και της οποίας μόνο τον πρόλογο έχουμε αυτή την εβδομάδα, με τις τράπεζες κλειστές, με τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται και με τις συντάξεις να μην καταβάλλονται.

Εάν αποφασιστεί το «όχι» σίγουρα δεν πρόκειται να ανοίξουν οι τράπεζες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι και με το «ναι» θα είναι δύσκολο. «Και την Δευτέρα μπορεί να μην ανοίξουν αλλά να υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση, μπορεί να αποκατασταθεί η ροή του ELA και έτσι να μπορούν οι τράπεζες να καλύψουν τις ανάγκες τους για ρευστότητα».

«Ακούω, ρωτάνε οι άνθρωποι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις; Και ακούω την ευκολία και το θράσος με την οποία εκπρόσωποι της κυβέρνησης λένε "ναι, βεβαίως, οι καταθέσεις τουλάχιστον έως 100.000". Πρόκειται λοιπόν για θράσος. Πώς εγγυάται ο κ. Τσίπρας τις καταθέσεις; Με ποια λεφτά; Πού θα βρει τα λεφτά να εγγυηθεί τις καταθέσεις έστω έως 100.000;», υπογράμμισε

Και επεσήμανε ότι δυστυχώς ο κ. Τσίπρας μας έβαλε βαθιά στο μνημόνιο ΙΙ και μας πηγαίνει στο μνημόνιο ΙΙΙ με εξαιρετικά κακούς όρους. «Μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι αυτή η οποία μπορεί να εγγυηθεί για μια κανονική χώρα της ευρωζώνης τις καταθέσεις, όπως και την απεριόριστη ρευστότητα» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου