Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: Όποιος άκουγε τον Τσίπρα ήξερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις

  • Προβλέψιμη η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις λέει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ
Σόιμπλε: Όποιος άκουγε τον Τσίπρα ήξερε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήθελε μεταρρυθμίσεις

Μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ - Σχετικά μικρός ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποστήριξε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η αποτυχία στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Ελλάδας ήταν "προβλέψιμη" διότι η Αθήνα "δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων".
Όποιος "γνώριζε τα οικονομικά δεδομένα και έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά (σ.σ. την εκλογή του τον Ιανουάριο) αντιλαμβανόταν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει κανένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην εφημερίδα.

"Για αυτό αντιμετώπιζα εξαρχής με μεγάλο σκεπτικισμό (...) το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση στην Αθήνα. Το ότι αυτός ο σκεπτικισμός τελικά επιβεβαιώθηκε δεν με εξέπληξε πραγματικά", συνέχισε ο Σόιμπλε.

Το εάν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ ή θα βγει από την ευρωζώνη "σε σύντομο χρονικό διάστημα", είναι ένα ερώτημα στο οποίο "μόνο οι Έλληνες μπορούν να απαντήσουν", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. "Ένα πράγμα είναι σαφές: δεν θα εγκαταλείψουμε τον λαό στην Ελλάδα", είπε ακόμη.

Ο Σόιμπλε έκρινε ότι είναι "σχετικά μικρός" ο "κίνδυνος μετάδοσης" της κρίσης στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Οι ελληνικές τράπεζες "είναι κλειστές προς το παρόν" και το ευρωπαϊκό σύστημα τραπεζικής εποπτείας "παρακολουθεί την κατάσταση", ανέφερε. "Οι αγορές έχουν αντιδράσει με πολύ συνετό τρόπο τις τελευταίες ημέρες. Αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο", εκτίμησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου