Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Επιμένει ο Γ. Βαρουφάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Επιμένει ο Γ. Βαρουφάκης: Οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Επιμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι οι τράπεζες την Τρίτη θα ανοίξουν ενώ κατηγορεί τους δανειστές για τρομοκρατία. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo τονίζει: «Γιατί μας ανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να γεμίσουν τον κόσμο με φόβο. Κι όταν σπέρνεις τον φόβο αυτό λέγεται τρομοκρατία. Αλλά πιστεύω ότι ο φόβος δεν θα κερδίσει».
Ερωτηθείς τι θα γίνει σε περίπτωση που κερδίσει το "όχι" ο υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί τη Δευτέρα κιόλας στις Βρυξέλλες για να κλείσει τη συμφωνία, μια καλύτερη συμφωνία, και την επόμενη μέρα, την Τρίτη οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν τις πόρτες τους.

"Την Τρίτη οι τράπεζες θα ξανανοίξουν πιστέψτε με. Οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ελπίζουν σε ένα ''ναι'' στο δημοψήφισμα αυτό είναι ξεκάθαρο. Εάν το καταφέρουν την επόμενη μέρα ο Μάριο Ντράγκι (της ΕΚΤ) θα πατήσει το κόκκινο κουμπί, η γραμμή ρευστότητας του ELA θα επιστρέψει και οι τράπεζες θα ανοίξουν. Εάν κερδίσει το ''όχι'' παρά τις απειλές με τις οποίες προσπαθεί να επηρεάσει την ψηφοφορία ο Τσίπρας θα πάει εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, θα έλθει σε συμφωνία και οι τράπεζες θα ανοίξουν και σε αυτή την περίπτωση" δήλωσε χαρακτηριστικά.
"Το πρόβλημα είναι ότι στην Ε.Ε. δεν αρέσει η δημοκρατία. Κι αυτό που έκανε η Ευρώπη ήταν να μας αρνηθεί μια μικρή παράταση του προγράμματος και να μας επιτρέψει να κάνουμε το δημοψήφισμα με ηρεμία, με ανοιχτές τράπεζες. Αλλά όχι μας υποχρέωσαν να τις κλείσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

Ερωτηθείς γιατί είναι τόσο σίγουρος ότι οι Βρυξέλλες και η Αθήνα θα έλθουν σε συμφωνία εάν οι Έλληνες πουν ''όχι'' , ο Γ. Βαρουφάκης απαντά ότι "παίζονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη".

"Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, δισεκατομμύρια ευρώ θα χαθούν. Είναι πολλά τα χρήματα και δεν πιστεύω ότι η Ευρώπη θέλει να τα χάσει" λέει και προσθέτει ότι: " Η Ευρώπη χρειάζεται μια συμφωνία, η Ελλάδα χρειάζεται μια συμφωνία επομένως θα φτάσουμε σε μια συμφωνία. Εάν κερδίσει το ''όχι'' ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται μια καλύτερη συμφωνία".

Παράλληλα, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που κερδίσει το ναι θα παραιτηθεί την ίδια κιόλας στιγμή. Ερωτηθείς εάν θα πράξουν το ίδιο κι άλλα μέλη της κυβέρνησης απάντησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για τους άλλους παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου