Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «τραβάει το σχοινί»

  • Καλεί σε υποστήριξη του «όχι» μέχρι τέλους - Αποστάσεις από την Κουμουνδούρου
Άγγελος Κωβαίος, ΤΟ ΒΗΜΑ: 09/07/2015
Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ «τραβάει το σχοινί»
Την στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του ότι υπάρχει δρομολόγηση διαδικασιών για την επίτευξη συμφωνίας - κάτι που επανέλαβε το πρωί της Πέμπτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης - στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συζήτησης για την αποτίμηση του αποτελέσματος της Κυριακής - οι εκπρόσωποι της Αριστερής Πλατφόρμας, υιοθέτησαν στάση συνολικής άρνησης και υποστήριξαν την άποψη περί μη υπογραφής οιασδήποτε συμφωνίας με τους εταίρους, ερμηνεύοντας έτσι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.


Καταβλήθηκε μάλιστα προσπάθεια να λήφθεί απόφαση ώστε να εκδοθεί από την Κουμουνδούρου επίσημη ανακοίνωση, με την οποία να απευθύνεται προσκληση για συμμετοχή των πολιτών σε νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα, με στόχο την υποστήριξη του «Οχι».


Η τακτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με την στάση που εμφανίστηκε να υιοθετεί ο κ.Τσίπρας αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, ήδη από το ίδιο βράδυ, καθώς και στο πλαίσιο της ανακοίνωσης έπειτα από το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Δευτέρα.


Παρά τις προσπάθειες αυτές από την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, η Κουμουνδούρου έως το πρωί της Πέμπτης είχε αποφύγει συνειδητά να εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση-πρόσκληση για συμμετοχή σε συλλαλητήριο.


Αντιθέτως, στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας απηύθυναν προσκλήσεις προς τους πολίτες να κατέβουν στο Σύνταγμα την Παρασκευή, ενώ αντίστοιχες προσκλήσεις δημοσιεύονται και στο iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου