Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Σουλτς: Μετά το «ναι» θα ήθελε να δει «κυβέρνηση τεχνοκρατών»

«Μετά το τέλος εποχής ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα»
Σουλτς: Μετά το «ναι» θα ήθελε να δει «κυβέρνηση τεχνοκρατών»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς εξέφρασε την ελπίδα να αναλάβει μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» στην Ελλάδα και να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» σε περίπτωση νίκης του "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής, σε δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί", είπε ο Σουλτς στην εφημερίδα.

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ο Σουλτς, είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα», δείχνει έναν "σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα". "Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν", συνέχισε ο πρόεδρος του ΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαρτιν Σουλτς: Τους δίνουμε 7,3 δισ.ευρώ... γιατί δεν τα δέχονται; 
Συνάντηση Φ. Γεννηματά - Μ. Σουλτς την Τρίτη στις Βρυξέλλες 
Ξορκίζουν το Grexit Σουλτς, Φάιμαν, Γκάμπριελ 
Γλέζος κατά Σουλτς: Γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα υποτάξουν την Ελλάδα 
Σουλτς: Να αποδεχθεί την συμφωνία η Αθήνα 
Σουλτς: Εκκληση στους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα 
Σουλτς: Ο Τσίπρας απέρριψε πακέτο 35 δισ. 
Μάρτιν Σουλτς: «Να ερωτηθεί ο λαός, αλλά ο ηγέτης να αναλάβει τις ευθύνες του» 
Σουλτς: «Είμαι εκνευρισμένος από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης Τσίπρα» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου