Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Παπανδρέου: Ο Τσίπρας ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες

Ευλαμπία Ρέβη, Φωτογραφίες: Βασίλης Γερμάνης, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 02/07/2015
Παπανδρέου: Ο Τσίπρας ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες

Σε ομιλία του στην πλατεία Κοτζιά κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα 

Λίγες ώρες έπειτα από την τηλεοπτική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό να ψηφίσει «ναι» στο κρίσιμο δημοψήφισμα της, άλλος ένας πρώην πρωθυπουργός μίλησε δημοσίως και κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο άνθρωπος που το 2011 με πρόταση για δημοψήφισμα προκάλεσε σοκ στις αγορές, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Κοτζιά, υπό τα χειροκροτήματα περίπου 1.000 ατόμων.

«Αγωνιούμε όλοι για την Ελλάδα και το μέλλον. Όλη αναζητούμε μια ελπίδα μαι διέξοδο. Το 2010 δεν αρνηθήκαμε τις ευθύνες μας. Ποτέ δεν διστάσαμε Μπροστά στην πρόκληση μίας ολικής κατάρρευσης δε θα αρνηθούμε τις ευθύνες μας. Εμείς σε αντίθεση με άλλους προτάξαμε το εθνικό όχι το κομματικό συμφέρον. Καλέσαμε την αντιπολίτευση να συνεργαστεί, αλλά δεν το έκαναν και σηκώσαμε εμείς όλο το βάρος».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός.

«Το 2010 η χρεοκοπία θα σήμαινε να στερηθούν ολόκληροι οι μισθοί και οι συντάξεις. Την Κυριακή η πατρίδα μας μας καλεί να την κρατήσουμε στη ζωή. Πάνω στα αποκαΐδια της μαζικής φτωχοποίησης, σε ποσοστά που δε διανοούμαστε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ελπίδα κι ο διχασμός θα είναι αυτονόητος. Η απάντηση στην οδύνη του ενός και πλέον εκατομμυρίου ανέργων δεν μπορεί να είναι 2,3 και 4 εκατ., γιατί εκεί θα μας οδηγήσει ένα “όχι”», τόνισε ακόμη.«Μας έλεγαν τρομοκρατείτε τον κόσμο. Δε θα γίνει και τίποτα αν βάλετε μπουρλότο. Εύκολα λόγια, τζάμπα μαγκιές, στα ζάρια η τύχη ενός ολόκληρου λαού. Ούτε τρελοί ήμασταν, ούτε παρανοϊκοί ούτε δωσίλογοι, όπως έλεγαν κάποιοι πατριδοκάφροι. Αναλάβαμε ευθύνες που δε μας ανήκαν. Όλη η Ελλάδα σήμερα ζει αυτά που ματώσαμε να αποφύγουμε. Επιχείρησαν ακόμα και το προσωπικό λιντσάρισμα. Ποτέ δε σκέφτηκα να λιποτακτήσω και να κάνω επαναστατική γυμναστική επάνω στην πλάτη ενός λαού. Δε μετανιώνω για τις αποφάσεις που πήρα, θα τις έπαιρνα ξανά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου.

«Όσοι θα έσκιζαν τα μνημόνια πρότειναν νέο μνημόνιο. Επιβεβαιώνουν ότι η χώρα δυστυχώς έχει ακόμα ανάγκη τους δανειστές. Όταν ανέλαβαν η κατάσταση ήταν πολύ καλύτερη. Αντί να αξιοποιήσουν το θετικό περιβάλλον τα διέλυσαν όλα σε πέντε μήνες. Εμείς δε χαιρόμαστε ούτε μιλάμε για αριστερή παρέμβαση, όπως άλλοι. Όταν αποτυγχάνει μια κυβέρνηση αποτυγχάνουν όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ.«Θέλουμε την Ελλάδα της Δημοκρατίας και μια Ευρώπη πιο δημοκρατική. Αυτό το πασχίζουμε με αγώνες», είπε, επίσης, ο κ. Παπανδρέου, εξαπολύοντας επίθεση και στον πρώην πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά τις ευρωεκλογές ο Αντώνης Σαμαράς σχεδίαζε με επιμέλεια την «αριστερή παρένθεση».

«Μήπως παίζουμε το παιχνίδι των κύκλων που θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης; Σήμερα έχουμε χονδροειδή προπαγάνδα από την αριστερά. Γιατί δεν έβαλαν σε δημοψήφισμα τη δίκη τους πρόταση που έχει μέτρα 8 δισ. ευρώ με την υπογραφή Τσίπρα; Για ποια αντίσταση μας μιλάνε;», είπε, σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός ψεύδεται όταν λέει ότι οι εταίροι έκλεισαν τις τράπεζες».

«Αυτος τις έκλεισε. Ήξερε ότι χωρίς πρόγραμμα ο Ντράγκι δε μπορούσε να συνεχίσει να δίνει χρήμα στις τράπεζες», ανέφερε και πρόσθεσε: «"Ναι" ή "Όχι" στο ευρώ είναι το ερώτημα στο δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει ένα όχι θα σημάνει νέα διαπραγμάτευση, άλλα θα είναι μια διαπραγμάτευση για έξοδο από την Ευρώπη».Μάλιστα, στη συνέχεια ανέφερε ότι εκείνος πρότεινε δημοψήφισμα το 2011 και πήρε στάση θετική στο να αποφασίσει ο λαός.

«Δυστυχώς και στο εσωτερικό του κόμματος μου, δέχτηκα επίθεση. Τότε ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι είναι χρεοκοπία και σήμερα κατάφερε να φέρει τη χώρα σε σημείο κι επισήμως να χρεοκοπήσει. Φάνηκε η γύμνια τους», τόνισε.

«Με το "ναι" την Κυριακή θα έχουμε την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών και με το ναι κερδίζουμε μια νέα προοπτική: το κούρεμα με ομοφωνία και παραμονή μας στο ευρώ. Με το "όχι" κερδίζουμε τη χρεοκοπία. Καλώ την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να αλλαξιά στάση. Κάλω και τους εταίρους να λάβουν υπόψιν τα λάθη τους», υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου και κατάληξε τονίζοντας ότι «μια κακή κυβέρνηση ή μια κακή συμφωνία μπορούν να αλλάξουν», αλλά όπως σημείωσε, «έξοδος από την Ευρώπη είναι δρόμος χωρίς επιστροφή».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου