Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Σακελλαρίδης: Ψήφος κατά συνείδηση στη συμφωνία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη

  • «Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα βοήθησε στη διαπραγμάτευση»
Σακελλαρίδης: Ψήφος κατά συνείδηση στη συμφωνία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη
Αισιόδοξος για συμφωνία με τους εταίρους εμφανίστηκε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προς αυτήν την κατεύθυνση και απορρίπτοντας τα σενάρια περί κρυφού σχεδίου για επιστροφή στη δραχμή. Για την ψήφιση των μέτρων ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση, αλλά υπάρχει ιστορική ευθύνη.


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σακκελαρίδης ανέφερε ότι «έχουμε την αίσθηση ότι στο Eurogroup θα έχουμε θετικά σημάδια ότι προχωρούμε προς συμφωνία» κι ότι αν όλα πάνε καλά ίσως να μην χρειαστεί η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής.

«Το ζητούμενο είναι να έχει υπάρξει όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε η πρόταση που θα φτάσει στο Eurogroup να έχει όλα τα εχέγγυα για θετική κατάληξη» τόνισε.

«Ο λόγος που φτάσαμε σε αυτό το σημείο» συμπλήρωσε «ήταν η στάση από την πλευρά των θεσμών που ζητούσαν όλο και περισσότερα».

«Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα» συνέχισε, σημειώνοντας ότι βοήθησε στη διαπραγμάτευση.

«Την εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία».

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση έχει σκεφτεί τι θα κάνει σε περίπτωση που συμβεί κάτι την τελευταία στιγμή ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε «ότι όλες αυτές τις ημέρες γίνονται επαφές και συζητήσεις με επιτελεία, θεσμούς και χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία ώστε να ανοίξει ο δρόμος και να πάμε σε συμφωνία χωρίς τέτοιου τύπου 'μπανανόφλουδες' και παγίδες».

Στην ερώτηση αν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν οι θετικές ψήφοι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «είμαι σίγουρος ότι θα περάσει από την κυβερνητική πλειοψηφία».

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή τη στιγμή, σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συνθήκες αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας. Θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό» είπε.

Τέλος, ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία στις τράπεζες και τους ευχαρίστησε για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα που επιδεικνύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου