Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα

«ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
Συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη» στο Σύνταγμα
Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα, Ευρώπη, Δημοκρατία», έγινε απόψε η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη», στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες ελληνικές, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ που έγραφαν «Ναι και Όχι, Μαζί στην Ευρώπη». Μεταξύ αυτών που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση ήταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, Γιώργος Κουμουτσάκος, Αδωνις Γεωργιάδης, Νότης Μηταράκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής (Σερρών) και Σταύρος Καλαφάτης, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος και ο Γιάννης Μανιάτης.

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να αποφευχθεί η καταστροφή», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω, ότι θα επικρατήσει ο ορθολογισμός για το συμφέρον της χώρας και όχι ο παραλογισμός».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι «δεν πρέπει να τελειώσει χωρίς λύση το Εurogroup», ενώ επισήμανε «πως έφτασε η ώρα της αλήθειας».
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης σημειώθηκε ένα μικροεπεισόδιο μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε φωτορεπόρτερ και του έσπασε τη μηχανή.
Παράλληλα, με την πρωτοβουλία «Μένουμε Ευρώπη», έγινε απόψε στα Προπύλαια, συγκέντρωση αντιεξουσιαστών. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην οδό Πανεπιστημίου, απέτρεψαν πιθανή συνάντηση συγκεντρωμένων των δύο πλευρών.

Συγκέντρωση πολιτών με αίτημα την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο. Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια πλακάτ με το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου