Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Το Grexit πλησιάζει «δραματικά» λέει η Fitch

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Η αρνητική απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της Κυριακής αυξάνει δραματικά τον κίνδυνο διολίσθησης προς μία άτακτη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εκτιμούν οι αναλυτές της Fitch Ratings.
Το Grexit πλησιάζει «δραματικά» λέει η Fitch
Μία συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της είναι ακόμη εφικτή, όπως αναφέρει ο οίκος, αλλά ο χρόνος που απομένει είναι μικρός και ο κίνδυνος πολιτικών λαθών, ή και απλώς αδυναμίας να συμφωνηθεί μία κοινή λύση, είναι υψηλός.
Οι αναλυτές της Fitch θεωρούν την παραίτηση Βαρουφάκη ένδειξη της Αθήνας να επανεμπλεκεί σε διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους να είναι στο τραπέζι.


Αν υποτεθεί ωστόσο αυτοί επιστρέψουν στο τραπέζι δεν είναι πιθανό να κάνουν σοβαρές υποχωρήσεις προς την Ελλάδα απευθείας.

Οι προτάσεις τους μπορεί να μην είναι αποδεκτές από την ελληνική πλευρά, που έχει ενισχυθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σε κάθε περίπτωση, η Fitch εκτιμά ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί έστω και περιορισμένου εύρους συμφωνία ως τις 20 Ιουλίου, οπότε η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 3,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα που κατέχουν οι ευρωπαίοι δανειστές της.

Παράλληλα, η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες ίσως οδηγήσει σε μείωση του ημερήσιου ορίου ανάληψης των 60 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου