Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Handelsblatt: Με το περίστροφο στον κρόταφο ο Αλέξης Τσίπρας

Handelsblatt: Με το περίστροφο στον κρόταφο ο Αλέξης Τσίπρας

«Συμπαθητικός δήμιος της δημοκρατίας» είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της online έκδοσης της εφημερίδας

Ρώσικη ρουλέτα φαίνεται πως παίζει ο Αλέξης Τσίπρας, που έβαλε το περίστροφο στον κρόταφο για να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Το εξώφυλλο του αυριανού φύλλου έχει ένα σκίτσο του Έλληνα πρωθυπουργού, του πολιτικού που έχει απασχολήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αυτό το διάστημα το διενθή Τύπο, με την απόφασή του να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

«Τα λεφτά σας ή αυτοκτονώ» τιτλοφορείται το αυριανό εξώφυλλο, ενώ το άρθρο κάνει λόγο για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και όσων εκ της κυβερνήσεως τον περιστοιχίζουν.

Αναφορά στις ουρές των τραπεζών -που στερεύουν από μετρητά- κάνει το άρθρο, όπως και στο «πάγωμα» του ELA από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα από 60 δισ. ευρώ, για τα επόμενα τρία χρόνια, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Τρεις λόγοι που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να βάλει το περίστροφο στον κρόταφο και με ένα βλέμμα γεμάτο απόγνωση να λέει: «Τα λεφτά σας ή αυτοκτονώ» στο πρωτοσέλιδο.

Στο αυριανό φύλλο συνέντευξη παραχώρησε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Έχουμε λάβει ένα γράμμα από την Ελλάδα. Περιεχόμενο: Ο Τσίπρας είναι ένας συμπαθητικός δήμιος της δημοκρατίας» αναφέρει ο αρχισυντάκτης της online έκδοσης της Handelsblatt, σε ένα τουίτ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου