Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Βαλαβάνη: «Oχι αναλήψεις μετρητών απο τις θυρίδες»


 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 05.07.2015 ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
«Ο καθένας μπορεί να πάρει από τη θυρίδα του στην τράπεζα ό,τι θέλει εκτός από μετρητά» δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον Alpha.
Οπως είπε χαρακτηριστικά «όποιος έχει θυρίδα μπορεί να πάει στην Τράπεζα και με συνοδεία τραπεζικού υπαλλήλου να πάρει ό,τι θέλει μέσα από τη θυρίδα εκτός από χρήματα».
Βέβαια κάτι τέτοιο για να συμβεί θα πρέπει να υπάρξει νέα διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού υπαλλήλου κατά το άνοιγμα των θυρίδων και να ορίζει επίσης το τι θα μπορεί να παίρνει κάποιος από τη θυρίδα του.

Λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης «άδειασε» την κα Βαλαβάνη αναφέροντας ότι πρόκειται περί εισήγησης της αναπληρώτριας υπουργού και όχι για απόφαση της κυβέρνησης.

Πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι το περιεχόμενο των θυρίδων είναι μυστικό και ουδές εκτός απο τους κατόχους τους δεν μπορεί να γνωρίζει τι περιέχουν.

Σε περίπτωση, πάντως, που παραταθεί η αργία των τραπεζών, είναι πιθανόν να πάρξουν ειδικές προβλέψεις για τις θυρίδες - άγνωστο όμως προς ποία κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου