Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τώρα ο Βαρουφάκης «βλέπει» συμφωνία με τους πιστωτές σε 24 ώρες!

  • Παρά την κατηγορηματική διάψευση Ντάισελμπλουμ
Τώρα ο Βαρουφάκης «βλέπει» συμφωνία με τους πιστωτές σε 24 ώρες!

Απίστευτη δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο CNBC- Ισχυρίζεται ότι αν επικρατήσει το «όχι» η  κυβέρνηση θα είναι σε θέση να «κλείσει» μια συμφωνία με τους δανειστές μέσα σε 24 ώρες

Έπειτα από πέντε μήνες αναποτελεσματικών διαπραγματεύσεων, ύστερα από τον διχασμό στην Ελλάδα που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση μετά την προκήρυξη δημοψηφίσματος χωρίς σαφές ερώτημα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης εξακολουθεί να παραπλανεί τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του.

Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες να υποστήριζε με κάθε βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατέληγε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μέσα σε 48 ώρες ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών και πάλι τα… αλλάζει.

Αυτή τη φορά μιλώντας σε ανταποκριτή του αμερικανικού δικτύου CNBC ισχυρίστηκε πως αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές μόλις σε 24 ώρες.



Ερωτηθείς δε για το αν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα απάντησε πως δεν χρειάζεται να είναι βέβαιος γιατί υπάρχει όμορφη δημοκρατία, επισημαίνοντας πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα σε λίγες ώρες.

«Δεν χρειάζεται να είμαι πεπεισμένος, αυτή είναι μία όμορφη δημοκρατία. Πρέπει μόνο να περιμένουμε λίγες ώρες μέχρι να προκύψει το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών πιθανώς δεν θυμάται όσα του απάντησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όταν υποστήριζε πως υπάρχει 100% πιθανότητα να εξευρεθεί μία συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές μέσα σε 48 ώρες ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.



Τότε ο κ. Ντάισελμπλουμ είχε διαψεύσει τον υπουργό λέγοντας κατηγορηματικά πως το ενδεχόμενο συμφωνίας είναι ουσιαστικά αποκύημα της φαντασίας του.

«Το έχει βγάλει από το κεφάλι του», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup χρησιμοποιώντας μια ολλανδική έκφραση, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Χάγη, και πρόσθεσε πως είναι «εντελώς λάθος» κάτι τέτοιο. Ο κ.Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε ακόμα «πολύ επικίνδυνο» το δρόμο που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου