Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Σουλτς: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», πάει σε δικό της νόμισμα

  • Δήλωση-σοκ
Σουλτς: Αν η Ελλάδα ψηφίσει «όχι», πάει σε δικό της νόμισμα

«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης» δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή - Οι δηλώσεις του δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα

Αυτό που λέει όλη η Ευρώπη, ό,τι δηλαδή το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι, ουσιαστικά, «ευρώ ή δραχμή», επιβεβαίωσε με τον πιο περίτρανο τρόπο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο κ. Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει δικό της νόμισμα, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk: «Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι", τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής». Οι δηλώσεις του κ. Σουλτς δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Κυριακή.

«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν "όχι"» προσέθεσε.

Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη, μέχρι σήμερα, τοποθέτηση από Ευρωπαίο αξιωματούχο για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου