Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Κουτσούμπας: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη

ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 
Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξερχόμενος, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, του Προεδρικού Μεγάρου, σημειώνοντας ότι το κόμμα του διαφώνησε συνολικά με το ανακοινωθέν που συμφώνησαν οι άλλοι πολιτικοί σχηματισμοί.
Κουτσούμπας: Δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη
«Ακούσαμε για την πορεία των εξελισσόμενων διαπραγματεύσεων εκφράσαμε τις απόψεις του ΚΚΕ τόσο για τις εκτιμήσεις του αποτελέσματος όσο και για τα προβλήματα που βιώνει ο ελληνικός λαός σε αυτή τη λυκοσυμμαχία της Ευρώπης» ανάφερε ο κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:«Το ΚΚΕ διαφώνησε συνολικά με το ανακοινωθέν που συμφώνησαν τα υπόλοιπα κόμματα. Η διαφωνία έχει να κάνει με το πώς εκλαμβάνουμε την ετυμηγορία αλλά και την πορεία».


Υπογράμμισε δε ότι «δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένας κανέναν για να πάει να υπογράψει νέο μνημόνιο», ενώ εκτίμησε ότι «είτε θα υπογράψουν επώδυνη συμφωνία ή να δρομολογηθούν εξελίξεις κρατικής χρεοκοπίας. Και οι δύο αυτές εκδοχές θα είναι σε βάρος του ελληνικού λαού. Η ρήξη προϋποθέτει άλλη στρατηγική, λαϊκή εξουσία», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου