Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Έντονες αντιδράσεις για τη δήλωση Καμμένου ότι ο στρατός διασφαλίζει τη σταθερότητα στο εσωτερικό

 
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».

  • Ν.Δ.: Προκλητικές δηλώσεις
O Συντονιστής ΟΔΕ Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τασούλας χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου προκλητικές και επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό:
«Ο σαστισμένος από τις διαφοροποιήσεις υπέρ της Ευρώπης βουλευτών του κ. Καμμένος, υποδεχόμενος τον κ. Τσίπρα στο ΥΠΕΘΑ, τον διαβεβαίωσε πως ο στρατός εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας! Και ο πελαγωμένος Πρωθυπουργός, αντί να τον απολύσει επιτόπου, έκανε πως δεν κατάλαβε».
Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, στις δημοκρατίες ο Στρατός εγγυάται τα σύνορα της χώρας από εξωτερικές απειλές, ενώ την ασφάλεια στο εσωτερικό την εξασφαλίζει η Αστυνομία.
«Αυτό που ακούστηκε είναι προσβολή κατά του στρατεύματος διά στόματος του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης» τόνισε ο κ. Τασούλας, ο οποίος κλιμάκωσε την επίθεσή του τόσον στον κ. Καμμένο όσο και στον κ. Τσίπρα:
«Η πολιτική του κολιγιά με το ΣΥΡΙΖΑ τον μετέτρεψε σε οπαδό σοβιετικού τύπου καθεστώτων, όπου πράγματι ο Στρατός ελέγχει την εσωτερική ασφάλεια. Ο Πρωθυπουργός, για να μην αντιδράσει, προφανώς συμφωνεί. Πρόκειται για βάναυση αντιδημοκρατική ομολογία στον αέρα».
Καταλήγοντας, το στέλεχος της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι την Κυριακή, ο λαός με το ΝΑΙ, δεν κατοχυρώνει μόνο τη θέση της χώρας στην Ευρώπη, προστατεύει και τη δημοκρατία.

  • Παραίτηση Π. Καμμένου ζητεί η Φώφη Γεννηματά
Εντονότατες επικρίσεις διατύπωσε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Συγχαρητήρια Πρωθυπουργέ κ. Αλέξη Τσίπρα που ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του Υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι οι “Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας” δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα» σημείωσε.
Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματα, αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά, φέρνει στο μυαλό μας αλήστου μνήμης εποχές, με αυταρχισμούς, γύψους και χούντες.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε είτε την παραίτηση είτε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου, κάνοντας λόγο για ολέθριο ολίσθημα: «Μετά από αυτό θεωρούμε ως πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, την παραμονή του κ. Καμμένου ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Κύριε Τσίπρα. Εάν δεν παραιτηθεί σήμερα ο κ. Καμμένος μετά το ολέθριο για την Δημοκρατία ολίσθημά του ή δεν τον παραιτήσεις εσύ, είναι σαν να αποδέχεσαι εμπράκτως μοιραίες αντιλήψεις και σχέδια ανωμαλίας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».
«Οι μάσκες του κ. Καμμένου έπεσαν, η αριστερά δεν μπορεί να σιωπά με το «Σοκ και Δέος» για την Δημοκρατία» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου