Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Αριστερή Πλατφόρμα: Φωτιά και λαύρα τα μέτρα της συμφωνίας

Παραθέτοντας τα μέτρα της συμφωνίας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η «διαπραγμάτευση», με προϋπόθεση την «πάση θυσία» παραμονή στην Ευρωζώνη απέτυχε παταγωδώς.  
© naftemporiki.gr 
Παραθέτοντας τα μέτρα της συμφωνίας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η «διαπραγμάτευση», με προϋπόθεση την «πάση θυσία» παραμονή στην Ευρωζώνη απέτυχε παταγωδώς.
 Το νέο πακέτο μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης συνιστά «φωτιά και λαύρα» για την πλειοψηφία της κοινωνίας, υποστηρίζει σε νέα της ανάρτηση η ιστοσελίδα «Iskra.gr», η οποία αντηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ.

 Σε άρθρο, το οποίο υπογράφεται από τους Νίκο Πέρπερα και Χρήστο Κασίμη, το «Iskra» επισημαίνει ότι το νέο «βελτιωμένο» πακέτο μέτρων της κυβέρνησης συνιστά «φωτιά και λαύρα για το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της κοινωνικής πλειοψηφίας και καίριο πλήγμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, που φυτοζωεί μετά από έξι συναπτά μνημονιακά χρόνια».
 Όπως εξηγεί, η διαφαινόμενη συμφωνία αποτελεί «αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης εγκλωβισμένης στον ευρωενωσιακό μονόδρομο», ενώ τονίζει ότι η ετεροβαρής συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου έδωσε την ευκαιρία στους δανειστές να στραγγαλίσουν οικονομικά τον ελληνικό λαό και να σύρουν την ελληνική κυβέρνηση όλο και πιο κοντά στις θέσεις και στις απαιτήσεις των «Θεσμών»
 Παραθέτοντας τα μέτρα της συμφωνίας, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η «διαπραγμάτευση», με προϋπόθεση την «πάση θυσία» παραμονή στην Ευρωζώνη απέτυχε παταγωδώς και η εφαρμογή ακόμα και του μη – μαξιμαλιστικού προγράμματος της ΔΕΘ ανεξάρτητα, μάλιστα, από την έκβαση της διαπραγμάτευσης, αποδείχθηκε αδύνατη.
 Μάλιστα, καλεί τον ελληνικό λαό να πει ένα «βροντερό όχι» στις υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου