Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Ξένος Τύπος: Η Ελλάδα έκανε βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού

ΠΩΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Ξένος Τύπος: Η Ελλάδα έκανε βήμα πίσω από το χείλος του γκρεμού

Με... ανακούφιση υποδέχθηκαν τα πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου το βήμα για συμφωνία που έγινε χθες στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, αναφέρονται στα επώδυνα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν καθώς και τις υποχωρήσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ξένος Τύπος «ξυπνά» με καταιγισμό δημοσιευμάτων που βλέπουν τις χθεσινές εξελίξεις με θετική ματιά. «Telegraph», «FT», «Guardian», «Bild»... αναφέρονται στα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής
«Η Ευρώπη αυξάνει τις ελπίδες για συμφωνία μέσα στο επόμενο 48ωρο, την ώρα που ο Τσίπρας αναγκάζεται να ''καταπιεί'' τη λιτότητα», γράφει η «Telegraph».
«Η Αθήνα ''κερδίζει'' έδαφος για συμφωνία», ο τίτλος του «Guardian». «Ζωντανεύουν οι ελπίδες για συμφωνία», διαβάζουμε στο πρωτοσέλιδο των «Financial Times». «Bild»: «Και πάλι μια Σύνοδος Κορυφής χωρίς αποτέλεσμα...». «H Ελλάδα κάνει βήματα πίσω από το χείλος του γκρεμού», γράφει ο «Independent».
 


Το δημοσίευμα της «Telegraph» επισημαίνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρέμεινε για ακόμη μια ημέρα «ζωντανό», προσφέροντας δειλά - δειλά ελπίδες για την αποφυγή χρεοκοπίας. Καταγράφοντας όλα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συνόδου Κορυφής το κείμενο στέκεται στο ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για τις επόμενες 48 ώρες, σημειώνοντας ότι τόσο η Ανγκελα Μέρκελ όσο και ο κύριος Γιούνκερ αρνήθηκαν να βάλουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του χρέους. «Ελληνική κυβέρνηση και δανειστές θα βάλουν κάτω ξανά τις διαφορές τους την Τετάρτη σε έκτακτο Eurogroup».Για «σανίδα σωτηρίας» των ελληνικών τραπεζών κάνει λόγο και ο «Guardian»,δίνοντας έμφαση στο επόμενο 48ωρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα που δίνουν έναν αλλιώτικο «αέρα». Γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει την Ευρώπη σύντομα σε συμφωνία.

Η δυσκολία που έρχεται στο προσκήνιο τώρα, πρέπει να αντιμετωπιστεί από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις προσεχείς ημέρες που το τελικό κείμενο της συμφωνίας θα έλθει προς ψήφιση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου