Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters: Απέχουμε ακόμη αρκετά

«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΟΔΟΣ ΧΘΕΣ»
Η Ελλάδα και οι δανειστές της συνεχίζουν να διαφωνούν αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος, τον ΦΠΑ και την αύξηση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις ενώ δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στις συζητήσει της Τρίτης, δήλωσαν σήμερα στο Reuters αξιωματούχοι της ΕΕ.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Reuters: Απέχουμε ακόμη αρκετά
«Οι θέσεις πριν από την συνάντηση με τον Τσίπρα απέχουν σε αρκετά σημεία», είπε αξιωματούχος της ΕΕ κοντά στις διαπραγματεύσεις αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, τον ΦΠΑ και την φορολόγηση των επιχειρήσεων. «Δεν υπήρξε αρκετή πρόοδος χθες».


Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε, πάντως, σήμερα σε δημοσιογράφους πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να υπάρξουν αποφάσεις για την Ελλάδα στο αποψινό Eurogroup για αυτό -όπως σημείωσε- οι διαπραγματεύσεις στη συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ίσως είναι ολονύχτιες.

Οι ηγέτες των κρατών της ευρωζώνης δεν αναμένεται να διαπραγματευτούν κατά τη Σύνοδο της Πέμπτης», δήλωσε ο αξιωματούχος, τονίζοντας ότι αυτό θα έχει γίνει κατά την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών.
Την ίδια ώρα, οι Financial Times γράφουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει για τις Βρυξέλλες «σε μια προσπάθεια να σώσει μια συμφωνία διάσωσης εν μέσω εντεινόμενων ενδείξεων ότι η πρόταση συμβιβασμού που κατέθεσε ήρθε αντιμέτωπη με κάλεσμα των δανειστών για σημαντικές αναθεωρήσεις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι συνομιλίες της Αθήνας με τους διαπραγματευτές δεν προχώρησαν σχεδόν καθόλου από τη στιγμή που η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους ηγέτες της Ευρωζώνης το βράδυ της Δευτέρας.
Σημειώνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα εσπευσμένα στις Βρυξέλλες, μία ημέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής και μερικές μόνον ώρες από το προγραμματισμένο για αργά το απόγευμα Eurogroup, που υποτίθεται θα εγκρίνει το τελικό σχέδιο συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου