Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα να καταθέσει νέα πρόταση


Τελεσίγραφο 48 ωρών στην Ελλάδα να καταθέσει νέα πρόταση

Προθεσμία 48 ωρών στην Ελλάδα, δίνουν οι δανειστές προκειμένου να παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο, μια αντιπρόταση της Αθήνας που θα λειαίνει τις διαφορές και θα οδηγήσει σε συμφωνία. Ουσιαστικά ζητείται η κατάθεση μιας νέας πρότασης η οποία θα είναι πιο κοντά στο κείμενο της πρότασης Γιούνκερ και θα πρέπει να έχει κλείσει μέχρι την Τετάρτη όπου θα γίνει η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Αγκ, Μέρκελ και τον Φρ. Ολάντ.

Το τελεσίγραφο έρχεται σε συνέχεια των πιέσεων που έχουν ασκήσει οι δανειστές προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μόνο επί της βάση του κειμένου που κατέθεσε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ κι όχι το κείμενο των 47 σελίδων που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση.
Αλλωστε, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δύο υπουργοί, οι κ. Παππάς και Τσακαλώτος μετέβησαν στις Βρυξέλλες με αποστολή τους να βρουν εναλλακτικές προτάσεις και να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ούτε είναι τυχαίο ότι ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πριν μερικές ώρες ότι αν δεν υπάρξει ελληνική αντιπρόταση δεν έχει νόημα να γίνει συνάντηση την Τετάρτη.
Πάντως, η κυβέρνηση έσπευσε να απαντήσει στα αυστηρά μηνύματα των Ευρωπαίων ηγετών και του κ. Ομπάμα Κύκλοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η Ελλάδα έχει ήδη προτείνει δύσκολες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη. «Στις 47 σελίδες υπάρχουν μόνο δύσκολες μεταρρυθμίσεις» σημειώνουν χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στη Βρυξέλλες, Μ. Σπινθουράκης, ανώτατη κυβερνητική πηγή, έλεγε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στο Brussels Group φαίνεται να έρχεται πιο κοντά η συμφωνία, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά.
Οπως αναφέρει σε άτυπη ενημέρωση το Μαξίμου « ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Π. Μοσκοβισί.
Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας διαβούλευσης και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου