Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Χρήματα στην Ελλάδα μόνο αν εφαρμόσει το πρόγραμμα - Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει

  • Με δηλώσεις του στη Bild
Σόιμπλε: Χρήματα στην Ελλάδα μόνο αν εφαρμόσει το πρόγραμμα - Το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ μαζί με τον Βέλγο, τον Λιθουανό και τον Σλοβένο ομόλογό του δίνουν στην Αθήνα τελική προθεσμία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο

«Υπουργοί οικονομικών δίνουν τελευταία προθεσμία στην Αθήνα». Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Bild με τις δηλώσεις τεσσάρων ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών λίγες ώρες πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup στο Λουξεμβούργο. Πρώτος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τονίζει πως τα πάντα εξαρτώνται από το αν η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στο τρέχον πρόγραμμα.
«Μόνο σε αυτή τη βάση θα μπορούσαμε να μοιραστούμε τους υπάρχοντες πόρους. Η αρχή: Βοήθεια μόνο έναντι αντιπαροχών. Αυτό σημαίνει επίσης ότι το ΔΝΤ παραμένει στη συμφωνία - χωρίς τη σημαντική συμβολή του δεν γίνεται»

Στη συνέχεια ακολουθεί η δήλωση από το Βέλγο υπουργό Οικονομικών Γιόχαν φαν Όφερτβελντ, ο οποίος απαίτησε ότι θα ήταν προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και της οικονομίας, «οι Έλληνες να τηρήσουν τις συμφωνίες και να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος».

Ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών της Λιθουανίας, Ριμάντας Σάντζιους, που τάχθηκε κατά των σχεδίων της Αθήνας, στο να συνεχιστούν τα προγράμματα βοήθειας χωρίς το ΔΝΤ. «Μια περαιτέρω πρόοδος χωρίς ΔΝΤ είναι δύσκολο να τη φανταστεί κανείς».

Το δημοσίευμα κλείνει με τον Σλοβένο υπουργό Οικονομικών Ντούσαν Μράμορ ο οποίος αναφέρεται στο πρόγραμμα λιτότητας στη χώρα του. Η Σλοβενία ​​προέβαλλε, παρά το όποια «επώδυνα μέτρα» στη χώρα, κατά μέσο όρο την αλληλεγγύη.

«Το ίδιο μπορούμε να περιμένουμε τώρα στην Ελλάδα» είναι η κατακλείδα του άρθρου της Bild.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου