Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο κ. Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του ήρωα της Αριστεράς»

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο κ. Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του ήρωα της Αριστεράς»

 
Απαισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ασκώντας σκληρή κριτική στον Πρωθυπουργό.

«Εγώ είμαι εξαιρετικά απαισιόδοξος κυρίως γιατί δεν βλέπω ότι η κυβέρνηση έχει συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα. Αυτή η ιδέα ότι οι ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν στο τέλος γιατί θα φοβηθούν το Grexit σας διαβεβαιώνω ότι είναι τελείως λανθασμένη. Η Ελλάδα θα είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση στις 18 Ιουλίου γιατί όπως πάνε τα πράγματα δεν θα έχει πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ άρα θα είναι σε κατάσταση καθ' οδόν προς την επίσημη χρεοκοπία.
Γιατί μπορεί να μην γίνει χρεοκοπία την 1η Ιουλίου θα γίνει όμως το πολύ σε τριάντα μέρες, το κλίμα το οικονομικό θα επιβαρύνεται, ο τουρισμός θα φύγει», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Παραπολιτικά.

Ο ίδιος είπε ότι δεν βλέπει καλή εξέλιξη γιατί «για να μπορέσει η χώρα να φύγει από αυτό το σπιράλ αβεβαιότητας και μιζέριας θα πρέπει ο πρωθυπουργός να δείξει μεγάλη πολιτική ισχύ ο ίδιος και από ότι φαίνεται ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, έχει επιλέξει ότι προτιμάει να θεωρεί τον εαυτό του έναν ήρωα της Αριστεράς που έπεσε μαχόμενος για το ηρωικό και μεγάλο Όχι».

«Αυτά τα ηρωικά και μεγάλα Όχι που άκουσα προχθές μου θυμίζουν Θερβάντες και Δον Κιχώτη γιατί βεβαίως η Ευρώπη δεν είναι ο εχθρός μας ούτε είμαστε σε κανένα πόλεμο με την Ευρώπη… Πολεμάμε μόνοι μας με τον εαυτό μας», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου