Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015

Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα

  • «Δεν θα υπάρχει πάντα κάποιος να βγάλει έναν λαγό από το καπέλο»
  • Mίνα Αγγελίνη, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 19/06/2015
Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα

Η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν ανταποδόθηκε ισομερώς, λέει στο Spiegel - Aντί να κάνει παράπονα θα έπρεπε να ευχαριστεί την Κομισιόν για το επενδυτικό πακέτο των 35 δισ.

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε εμένα ότι θα μπορώ να αποτρέψω σε κάθε περίπτωση μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων», δηλώνει μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής, Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel, προδημοσίευση της οποίας έχει αναρτηθεί στην  ηλεκτρονική του ιστοσελίδα .

«Φαίνεται πως οι Έλληνες πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο στο τέλος. Δεν είναι όμως έτσι», επισημαίνει ο επικεφαλής της Κομισιόν χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο Grexit και προσθέτει: «Δεν καταλαβαίνω τον Αλέξη Τσίπρα...Η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν ανταποδόθηκε ισομερώς».

«Αντί να κάνει παράπονα στην Κομισιόν», συνεχίζει ο Γιούνκερ, «θα έπρεπε να πει στους Έλληνες ότι η Ευρωπαική Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πακέτο, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα έτη 2015 - 2020».

«Αν ήμουν Έλληνας πρωθυπουργός, θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία", υποστήριξε ο επικεφαλής της Κομισιόν  προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον Αλέξη Τσίπρα . Ο Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι είναι ακατανόητη η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους υπογραμμίζοντας πως, στην Αθήνα οι προσπάθειες του επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής για την επίτευξη συμβιβασμού έχουν πολλές φορές παρεξηγηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου