Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα σηκώσει το βαρύ φορτίο

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα σηκώσει το βαρύ φορτίο

Είπε ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμη διαφορετικές από εκείνες του Γιάνη Βαρουφάκη

Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει αν θα σηκώσει το βαρύ φορτίο, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, ο οποίος σε νέες δηλώσεις του την Τρίτη υπογράμμισε ότι οι απόψεις του παραμένουν ακόμη διαφορετικές από εκείνες του Έλληνα ομολόγου του, Γιάνη Βαρουφάκη.

«Παραμένουν διαφορετικές οι απόψεις μου με αυτές του Γιάνη Βαρουφάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχει μεγάλο χάσμα ανάμεσα σε εκείνον και τη Άνγκελα Μέρκελ αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως με την Γερμανίδα καγκελάριο  βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση απόψεων με την κυρία Μέρκελ για την Ελλάδα ο κ. Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα έπρεπε να σπαταλάτε χρόνο σε φήμες για δήθεν διαφωνία μεταξύ εμού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα».

Παράλληλα, όμως, κάλεσε την Ελλάδα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και αν τελικά θα σηκώσει το «βαρύ φορτίο», σημειώνοντας ακόμη ότι θα ήταν «τρέλα» να αποδεχθεί η Γερμανία το «blame game» (παιχνίδι ευθυνών) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου