Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

ΠαΣοΚ:Επιστολή του γραμματέα της ΚΟ στην Κωνσταντοπούλου

  • «Οι πράξεις της Προέδρου της Βουλής συνιστούν κοινοβουλευτική εκτροπή»
ΠαΣοΚ:Επιστολή του γραμματέα της ΚΟ στην Κωνσταντοπούλου  Επιστολή προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έστειλε την Παρασκευή ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η δική σας θητεία, από την πρώτη κιόλας, στιγμή παραβιάζει κατάφορα τους στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων (...) Οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή»


Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε,

Έπειτα από πρόταση του κόμματός σας εξελέγητε Πρόεδρος της Βουλής. Την υποψηφιότητά σας στήριξε μια ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θέλοντας να δείξει τον δέοντα σεβασμό στον θεσμό του Προέδρου.

Βαθιά πεποίθησή μας ήταν και παραμένει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής υπηρετεί με συνέπεια το εθνικό συμφέρον, αποδεσμευόμενος από τις οποιεσδήποτε πολιτικές, κομματικές, ακόμη και προσωπικές σκοπιμότητες.

Το Κοινοβούλιο, θεμέλιος λίθος του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εμπεδώνει τη συνεννόηση, τη συναίνεση, τη συνύπαρξη όλων των πολιτικών δυνάμεων, γονιμοποιεί τον πολιτικό πολιτισμό, τον οποίο όλοι μας οφείλουμε να επιδεικνύουμε με τις πράξεις, τις ενέργειες και τη συμπεριφορά μας.

Τις παραπάνω αρχές υπηρέτησαν με συνέπεια, σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης όλοι οι Πρόεδροι του Ελληνικού Κοινοβουλίου της Μεταπολίτευσης.

Η δική σας όμως θητεία, από την πρώτη κιόλας, στιγμή παραβιάζει κατάφορα τους στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και λειτουργίας της Βουλής των Ελλήνων.

Οι πράξεις και οι ενέργειές σας συνιστούν κοινοβουλευτική και δημοκρατική εκτροπή. Παραβιάζετε διαρκώς τον Κανονισμό της Βουλής. Επιδεικνύετε πρωτοφανή αλαζονεία. Περιφρονείτε τους συναδέλφους βουλευτές. Αντιστρατεύεσθε τον πολιτικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχει ανάγκη σήμερα η χώρα, καθώς βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή.

Αποκαλυπτικό παράδειγμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς σας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη Διάσκεψη των Προέδρων. Την κορυφαία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία τη θεωρείτε πάρεργό σας. Επιδεικτικά αρνείστε τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Αποφεύγετε να ορίσετε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα των συνεδριάσεών της, σε αντίθεση με τους προκατόχους σας. Απορρίπτετε χωρίς την οποιαδήποτε δικαιολογία την επιμονή των συναδέλφων σας να λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων, όπως ο Κανονισμός ορίζει.

Ως Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. επανειλημμένως σας έχω προτείνει να αναζητήσουμε ένα διακριτό πλαίσιο λειτουργίας που θα αναβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο και θα συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις.

Αντιλαμβάνεσθε ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο την απαράδεκτη συμπεριφορά σας, η οποία καταστρατηγεί τον Κανονισμό της Βουλής, τις αρχές και τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έστω και τώρα οφείλετε να αντιληφθείτε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι πολιτική σας περιουσία ούτε φορέας για την προώθηση των όποιων ανομολόγητων πολιτικών και προσωπικών επιδιώξεών σας.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ

ΚΟΙΝ:
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κ. ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κ. ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Γ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κα. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
Δ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κ. ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Ε’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΛΥΚΟΥΔΗ
Ζ’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
κ. ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου