Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σύγκληση του Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης. Την παραμονή της Συνόδου Κορυφής

Σύγκληση του Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης
O πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ   
Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης συγκαλείται εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να συζητήσει για την Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την προηγουμένη της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Χρειάζεται να γίνει πολύ σκληρή δουλειά τις επόμενες ώρες, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης για την Ελλάδα.


Θετικά αξιολόγησαν τις ελληνικές προτάσεις ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Επόμενο βήμα, όπως είπαν, είναι η αξιολόγησή τους από τους θεσμούς με στόχο την Τετάρτη να συνεδριάσει εκ νέου το Eurogroup. O κ. Τουσκ χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις ως ένα βήμα προς τα μπρος και εξήγησε ότι θα αξιολογηθούν τις επόμενες ώρες, σε διαβουλεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών με στόχο στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των θεσμών, σημειώνοντας ωστόσο ότι ήρθαν με κάποια καθυστέρηση. Δήλωσε ακόμη πεπεισμένος ότι υπάρξει συμφωνία εντός της εβδομάδας, για τον απλούστατο λόγο, όπως ανέφερε, ότι δεν μπορούμε να το παίξουμε στις καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου