Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Γραμμή Τσίπρα για ρήξη και Grexit καταγγέλλει η Ν.Δ.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΤΕΡΖΗΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 16/06/2015
Ως προαναγγελία ρήξης «διάβασαν» στη Ν.Δ. την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα προς την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τα περιθώρια για συμφωνία υπάρχουν, ισχυρή είναι η εκτίμηση ότι ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να φέρει μία τέτοια συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ενδεικτική, προς τούτο, είναι η δήλωση – μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος – του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Κ. Καραγκούνη: «Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι καθαρογράφεται συμφωνία. Δεν ξεκινά τώρα η πραγματική διαπραγμάτευση, τώρα κορυφώνεται η κοροϊδία του ελληνικού λαού. Δεν ξεκινά σήμερα η μάχη του κ.Τσίπρα για να μείνουμε στην Ευρώπη, σήμερα τελειώνει η ψευδαίσθηση ότι ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται για την παραμονή μας στο ευρώ και την Ευρώπη. Σπρώχνει τη χώρα σε αδιέξοδο, ανεβάζει το λογαριασμό στα ύψη και οδηγεί σε ρήξη και καταστροφή. Μήπως τελικά αυτή ήταν η κρυφή τους ατζέντα; Η χώρα χρειάζεται νέα πολιτική, τέρμα τα ψέματα».
  • Πρωτοβουλίες Σαμαρά
Ο κ. Καραγκούνης προσέθεσε οτι η Ν.Δ. επαναφέρει την πρόταση της για εθνική συνεννόηση όπως την έχει καταθέσει και εξειδικεύσει στις δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ.Σαμαράς ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλίες του Προέδρου της Ν.Δ. σε «θεσμικό, κοινωνικό και πατριωτικό επίπεδο». Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (σ.σ. τα μέλη του οποιου παρακολούθησαν «ζωντανά» την ομιλία του κ. Τσίπρα προς την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ) σειρά στελεχών, όπως μεταξύ άλλων οι Όλγα Κεφαλογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησαν από τον κ. Σαμαρά να αναλάβει την πρωτοβουλία συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Στο τραπέζι έπεσε και το σενάριο να ζητηθεί προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή ενώ ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος πρότεινε «το οικονομικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει ενημέρωση από την τη διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης. Στη συνέχεια, να επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, τις θεσμικές αλλαγές και τις ιδιωτικοποιήσεις και τέλος ο Πρόεδρος της ΝΔ να παραδώσει στον Πρωθυπουργό τη συνολική μας πρόταση με τα ισοδύναμα».
  • Σφοδρή ενόχληση για Ντόρα
Εν τω μεταξύ, έντονη είναι η ενόχληση της Συγγρού αλλά και μεμονωμένων στελεχών για την πρωτοβουλία της κ. Ντόρας Μπακογιάννη να ζητήσει και να εξασφαλίσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλ. Τσίπρα, σε μία περίοδο που η Ν.Δ. επιμένει να μην ανοίγει διαύλους με το Μαξίμου, αναμένοντας την ανταπόκριση του κ. Τσίπρα στην πρόσκληση περί μεγάλης συνεννόησης που έχει υποβάλλει ο κ. Σαμαράς.
Πέραν της σπόντας Σαμαρά προς την πρώην Υπουργό ότι όφειλε να τον ενημερώσει προκαταβολικώς, στελέχη της Ν.Δ. και του Πολιτικού Συμβουλίου δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκειά τους και για τις δύο πλευρές. «Αν αύριο κάποιος εκ των υπολοίπων 299 βουλευτών το ζητήσει, ο κ. Τσίπρας θα τον ενημερώσει προσωπικώς» ήταν μόνον ένα από τα σχόλια που ακούστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου