Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα, λένε Γερμανοί πολιτικοί

  • Στον απόηχο της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων
Reuters: Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα, λένε Γερμανοί πολιτικοί

Επιρρίπτουν την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην εμμονική στάση της Αθήνας, και υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την πραγματικότητα

Οι Γερμανοί πολιτικοί υιοθετούν σκληρότερη στάση απέναντι στην Ελλάδα, επισημαίνει το Reuters, στον απόηχο της κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών. Aρκετά μέλη του κυβερνώντος κόμματος της Άνγκελα Μερκελ επιρρίπτουν την ευθύνη για τη μη επίτευξη συμφωνίας στην εμμονική στάση της Αθήνας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όμως, εξηγεί το Reuters, ανάλογου ύφους σχόλια πραγματοποιούν και οι σοσιολδημοκράτες εταίροι της Καγκελαρίου.

«Η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται ανεύθυνα» διατείνεται η Γιασμίν Φαχίμι, γενική γραμματέας του SPD. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» συνεχίζει , προσθέτοντας πως η Γερμανία δεν πρόκειται να πέσει θύμα εκβιασμού.

Από τον πλευρά του κόμματος της Merkel (CDU), o Βόλκερ Καουντέρ υποστηρίζει πως ο στόχος του Βερολίνου είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Αλλά δεν γίνεται η Ελλάδα να θέτει τους όρους και να λέει πως όλοι οι άλλοι θα χορέψουν στους ρυθμούς μας» τονίζει, καλώντας την Αθήνα να επιστρέψει στην πραγματικότητα.

Έτεροι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, μιλώντας στο Reuters, εκτιμούν πως υπάρχει το περιθώριο συμβιβασμού, προκειμένου να αποφευχθεί το Grexit.

Όμως, προειδοποιούν, η ελληνική κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα στις άλλες ευάλωτες χώρες της Ευρωζώνης. «Η υπακοή στις απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα στρέψει τους Ισπανούς ψηφοφόρους στο Podemos» προειδοποιούν χαρακτηριστικά.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου